Senioritoimikunta

Haluamme innostaa ja kannustaa kaikkia seniori-ikäisiä (50 +) mukaan golfin pariin. Golf on ulkoilua, liikunnan riemua, onnistumisen iloa, itsensä haastamista ja sosiaalista kanssakäymistä – terveysliikuntaa parhaimmillaan.

Senioritoimikunta
​​​​​​​

​​​​​​​Senioreille on tarjolla monenmoista tapahtumaa. Viikkokilpailuissa voit pelata oman valintasi mukaan ihan vain osallistumisen ilosta tai haastaa itseäsi kilpailemaan tosimielellä. Seniorikisoja järjestetään yhdessä myös muiden Pirkanmaan seurojen kanssa. Kolmiseuraottelussa kohtaamme vuosittain Laukaan Peurunkagolfin ja Porin Golfkerhon. Pelimatkoilla tutustumme entistä paremmin toisiimme ja kenties ihan uusiin kenttiinkin. Näistä seuraotteluista ja pelimatkoista tiedotamme tarkemmin ajankohtaisuutisissa.


Tule mukaan!


Kilpailut ja tapahtumat

Tervaskanto Tour 2024

Ajankohtaista
​​​​​​​

Tervaskanto 9

Yhdeksäs Tervaskanto -viikkokilpailu pelattiin maanantaina 22.7. helteisessä säässä.

Lue lisää

Senioreiden syksyn pelimatka Nurmijärvelle ja Hyvinkäälle

Tervetuloa mukaan senioreiden syksyn peliretkelle!

Lue lisää

Tervaskanto 7

Tänään 1.7. pelattiin heinäkuun ensimmäinen Tervaskanto -viikkokilpailu poikkeuksellisesti sataisessa ja harmaassa säässä.

Lue lisää

Tervaskanto 6

Maanantaina 24.6. pelattiin kuudes Tervaskanto -viikkokilpailu.

Lue lisää

Senioreiden kolmiseuraottelukutsu GPI-LPG-PGK

Tule mukaan Golf Pirkkalan, Laukaan Peuruunkagolfin ja Porin Golfkerhon väliseen senioreiden kolmiseuraotteluun.

Lue lisää

Tervaskanto 5

Viides Tervaskanto-viikkokilpailu pelattiin maanantaina 17.6.

Lue lisää


Viikkokilpailut

Tervaskanto 2024
Viikkokilpailuja järjestetään kauden aikana maanantaisin toukokuun alusta syyskuun loppuun saakka (pl.vko 28 on väliviikko). Pääosin viikkokisat ovat yksilökilpailuja, mutta näiden ohessa pelataan kauden aikana rentoja joukkuekilpailuja, joiden tuloksia ei lasketa mukaan Tervaskantorankingiin.

Sarjat
* Naiset - HCP pistebogey
* Miehet - HCP pistebogey
* Yleinen - HCP lyöntipeli

Tervaskantokilpailuissa pelataan kolme eri sarjaa. Yleiseen sarjaan saa osallistua sekä miehet ja naiset. **Pelaaja valitsee kauden alussa sarjan sekä tiin, miltä tulee pelaamaan koko kauden.**

Tervaskantoranking
Viikoittaisista Tervaskanto-osakilpailuista 12 parasta rankingpistetulosta lasketaan kokonaiskilpailuun mukaan.
Tervaskantorankingia varten myös yleisen sarjan tulokset julkaistaan aina HCP pistebogey muodossa. Jokainen osakilpailussa hyväksytyn pistebogey-tuloksen saanut pelaaja saa rankingpisteitä oman pistebogey-tuloksensa verran.
Tervaskanto-osakilpailuista eniten rankingpisteitä kerännyt voittaa kauden päätteeksi jaettavan Tervaskanto -kiertopalkinnon.

Tiit
Pelaaja valitsee ensimmäisessä osakilpailussa tiin, jolta pelaa ja valinta pitää läpi kauden. Pelaaja saa jokaiselle Tervaskanto-kierrokselle valitsemansa tiin mukaisen slopen.

Kisamaksu
Osakkaat ja pelioikeutetut 7 €
Ilman pelioikeutta 57 € (green fee + kisamaksu)

Palkinnot
Jokaisessa Tervaskanto-osakilpailussa palkitaan joka sarjasta 1-3 parasta pelaajaa, osallistujamäärästä riippuen. Lisäksi mukana on arvontapalkintoja. Joukkuekilpailuissa palkitaan 1-3 parasta joukkuetta.


Senioreiden tasoituksellinen reikäpeli

​​​​​​​Senioreiden tasoituksellinen reikäpeli 2024


Tasoituksellisen reikäpelimestaruus kisan säännöt

Yleistä
Tasoituksellinen reikäpeli pelataan henkilökohtaisena kilpailuna. Ilmoittautuneista pelaajista luodaan kaavio ja ottelun voitolla pääsee jatkamaan kaaviossa eteenpäin. Pelimuotona reikäpeli täysin taosituksin, 18 reikää.

Kilpailussa noudatetaan golfin sääntöjä ja Golf Pirkkalan kilpailumääräyksiä ja paikallissääntöjä.

Tiit
Miehet pelaavat keltaiselta tiiltä ja naiset punaiselta tiiltä.

Kisamaksu
10e/ hlö
(kisamaksu maksetaan kerran, ennen ensimmäistä ottelua, kisamaksu ei sisällä mahdollista green feen hintaa)


Tasoituslyöntien laskeminen
Pelaajat saavat käyttöönsä oman tasoituksensa mukaisen pelitasoituksen (slope).
Luvun voi tarkistaa Golf Pirkkalan slope taulukosta klubilta tai nettisivuilta.

Pelaaja, jolla on suurempi pelitasoitus, saa hyväkseen pelitasoitusten erotuksen verran lyöntejä. Esim., jos pelaajan A pelitasoitus on 17 ja pelaajan B pelitasoitus on 12, niin pelaaja B antaa A:lle 5 tasoituslyöntiä.
.
Tasoituslyöntien käyttäminen
Tasoituslyöntien erotus käytetään vaikeimmalta väylältä alkaen kentän tuloskortin HCP-sarakkeen mukaisessa järjestyksessä. Edellisen esimerkin pelaaja A saa yhteensä 5 tasoituslyöntiä – yhden tasoituslyönnin/väylä enemmän kuin B – GPi:n väylillä 1 (HCP 5), 9 (HCP 2), 12 (HCP 4), 17 (HCP 1) ja 18 (HCP 3).
Jos pelaaja saa tasoituslyöntejä enemmän kuin 18, hän saa samalla periaatteella valituilta rei’iltä toisenkin tasoituslyönnin. Kun jokaiselle reiälle on ensin merkitty yksi tasoituslyönti, merkitään 19. tasoituslyönti reiälle, jonka HCP-luku on yksi, 20. tasoituslyönti reiälle, jonka HCP-luku on kaksi, jne.

Tasatilanteen ratkaiseminen
Jos ottelu on 18 reiän jälkeen tasan, ratkaistaan voitto äkkikuolema -periaatteella (sudden death play-off). Pelaajat pelaavat uusintareikiä reikäpelinä 1. reiästä alkaen, kunnes toinen voittaa reiän ja siten myös koko ottelun. Uusintareiät on pelattava 1. reiästä alkaen järjestyksessä, eivätkä joukkueet saa sopia muiden reikien pelaamisesta uusintareikänä. Ensimmäisenä reikänä pelataan joko väylä 1 tai 10, riippuen siitä, kummalta väylältä lähdöt ovat kyseisenä päivänä.
Tasoituslyöntejä käytetään uusintarei’illä täsmälleen samoin kuin 18 ensimmäisellä reiällä.​​​​​​​


Suomen Golfseniorit

Suomen Golfseniorit ry on itsenäinen yhdistys, joka vastaa kaikista valtakunnallisista seniorikilpailuista ja tarjoaa lisäksi senioreille runsaasti muuta toimintaa ja tapahtumia. Lisätietoja löydät Suomen Golfsenioreiden kotisivuilta.Senioritoimikunta

Puheenjohtaja

Päivi Rissanen

paivi.rissanen@icloud.com


Jäsenet:

Marjatta Nummela
​​​​​​​Pertti Johansson
Martti Ohvo