Senioritoimikunta

Haluamme innostaa ja kannustaa kaikkia seniori-ikäisiä (50 +) mukaan golfin pariin. Golf on ulkoilua, liikunnan riemua, onnistumisen iloa, itsensä haastamista ja sosiaalista kanssakäymistä – terveysliikuntaa parhaimmillaan.

Senioritoimikunta
​​​​​​​

​​​​​​​Senioreille on tarjolla monenmoista tapahtumaa. Viikkokilpailuissa voit pelata oman valintasi mukaan ihan vain osallistumisen ilosta tai haastaa itseäsi kilpailemaan tosimielellä. Seniorikisoja järjestetään yhdessä myös muiden Pirkanmaan seurojen kanssa. Kolmiseuraottelussa kohtaamme vuosittain Laukaan Peurunkagolfin ja Porin Golfkerhon. Pelimatkoilla tutustumme entistä paremmin toisiimme ja kenties ihan uusiin kenttiinkin. Näistä seuraotteluista ja pelimatkoista tiedotamme tarkemmin ajankohtaisuutisissa.


Tule mukaan!


Ajankohtaista
​​​​​​​

Tervaskanto #6 tulokset

Tervaskanto 6 pelattiin tänään tiistaina 28.6.2022 helteisessä säässä. Tulokset löytyvät tästä artikkelista.

Lue lisää

Tervaskanto #5 Tulokset

Tervaskanto 5 pelattiin tänään tiistaina 22.6.2022 huippusäässä. Tulokset löytyvät tästä artikkelista.

Lue lisää

Menestystä senioreiden aluetourilla

Suomen Golfsenioreiden Hämeen alueen 1. aluetour kisattiin eilen Hartola Golfissa

Lue lisää

Tervaskanto #4 Tulokset

Neljäs senioreiden tervaskanto-kilpailu miteltiin maanantaina 13.6. Alta näet kilpailun kaikkien voittajien nimet.

Lue lisää

Tervaskanto #3 Tulokset

Senioreiden kolmas viikkokisa pelattiin tiistaina 7.6. Pelaajat saivat nauttia erinomaisesta säästä ja hyväkuntoisesta kentästä.

Lue lisää

EazyGolf -senioriopetus kesälle 2022

Tässä artikkelissa on tietoa kesän 2022 EazyGolf -senioriopetuksesta.

Lue lisää


Viikkokilpailut

Viikkokilpailuja järjestetään kauden aikana muutamia poikkeuksia*) lukuun ottamatta tiistaisin toukokuun alusta syyskuun loppuun asti. Pääosin viikkokisat ovat yksilökilpailuja, mutta näiden ohessa pelataan kauden aikana kolme rentoa joukkuekilpailua, joiden tuloksia ei lasketa mukaan Tervaskantokilpailuun.

Yksilökisoista eniten rankingpisteitä kerännyt voittaa kauden päätteeksi jaettavan Tervaskantopalkinnon. Viikoittaisissa osakilpailuissa on kaksi sarjaa; pb hcp ja lp hcp. Pelaajan tulee valita ilmoittautumisen yhteydessä sarja, johon osallistuu ja tee, jolta pelaa kyseisen viikkokilpailun. Tervaskantorankingia varten tulokset yhdistetään pb hcp-sarjaksi. Pisteet jaetaan sijoituksen mukaan. Yksittäisen kisan voittaja saa 25 rankingpistettä, sijoilla 2 – 5 olevat saavat 23, 21, 19 ja 17 rankingpistettä. Sijoille 6 – 20 sijoittuneet saavat yhden rankingpisteen edellistä sijaa vähemmän (6. saa 16 pistettä ja 20. saa 2 pistettä). Sijasta 21 alaspäin jokainen saa yhden (1) pisteen. Tervaskantokilpailuun lasketaan mukaan pelaajan 12 parasta rankingpistetulosta.

Jokaisessa yksilökisassa palkitaan sarjojen voittajien lisäksi erikoiskilpailun voittaja. Joukkuekisoissa palkitaan 1 – 3 parasta joukkuetta. Tervaskantokilpailussa palkitaan rankingvoittajan lisäksi kovimmat kilpakumppanit ja kauden paras scratch-tulos. Kaikkien vähintään 7 kertaa viikkokisoihin osallistuneiden kesken arvotaan kauden päätteeksi 5 kpl lahjakortteja.

*) Tiistaista poikkeavat kisapäivät ma 23.5., ma 13.6., ke 20.7., ma 8.8., ma 15.8. ja ma 19.9. Ti 31.5. ei kisata lainkaan. Tarkemmat tiedot kaikista kisoista löytyvät kilpailukalenterista. (Kisakalenteriin pävittyy pian myös kaikki viikkokilpailut)Senioreiden tasoituksellinen reikäpeli

Tasoituksellisen reikäpelimestaruuden säännöt

Yleistä

Kilpailuun otetaan mukaan 32 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kutakin kierrosta varten on varattu kaksi viikkoa peliaikaa. Peliparit sopivat keskenään pelipäivän.

Tasoituksellisessa reikäpelissä pelataan 18 reiän kaksinpeli

  • Miehet keltaiselta tiiltä
  • Naiset punaiselta tiiltä
    ​​​​​​​

Kilpailussa noudatetaan golfin sääntöjä ja Golf Pirkkalan kilpailumääräyksiä ja paikallissääntöjä.

Tasoituslyöntien laskeminen

Tasoituslyöntien määrä on se tarkan tasoituksen osoittama pelitasoitus, jonka kilpailija saa slope-taulukon mukaan em. tiiltä.

Slope naiset

Slope miehet

Pelaaja, jolla on suurempi pelitasoitus, saa hyväkseen pelitasoitusten erotuksen verran lyöntejä. Esim., jos pelaajan A pelitasoitus on 17 ja pelaajan B pelitasoitus on 12, niin pelaaja B antaa A:lle 5 tasoituslyöntiä.

Tasoituslyöntien käyttäminen

Tasoituslyöntien erotus käytetään vaikeimmalta väylältä alkaen kentän tuloskortin HCP-sarakkeen mukaisessa järjestyksessä. Edellisen esimerkin pelaaja A saa yhteensä 5 tasoituslyöntiä – yhden tasoituslyönnin/väylä enemmän kuin B – GPi:n väylillä 1 (HCP 5), 9 (HCP 2), 12 (HCP 4), 17 (HCP 1) ja 18 (HCP 3).

Jos pelaaja saa tasoituslyöntejä enemmän kuin 18, hän saa samalla periaatteella valituilta rei’iltä toisenkin tasoituslyönnin. Kun jokaiselle reiälle on ensin merkitty yksi tasoituslyönti, merkitään 19. tasoituslyönti reiälle, jonka HCP-luku on yksi, 20. tasoituslyönti reiälle, jonka HCP-luku on kaksi, jne.

Tasatilanteen ratkaiseminen

Jos ottelu on 18 reiän jälkeen tasan, ratkaistaan voitto äkkikuolema -periaatteella (sudden death play-off). Kilpailijat pelaavat uusintareikiä reikäpelinä 1. reiästä alkaen, kunnes toinen kilpailija voittaa reiän ja siten myös koko ottelun. Uusintareiät on pelattava 1. reiästä alkaen järjestyksessä, eivätkä kilpailijat saa sopia muiden reikien pelaamisesta uusintareikänä. Ensimmäisenä reikänä pelataan joko väylä 1 tai 10, riippuen siitä, kummalta väylältä on lähdöt kyseisellä viikolla.

Tasoituslyöntejä käytetään uusintarei’illä täsmälleen samoin kuin 18 ensimmäisellä reiällä.


Kaavio: Senioreiden tasoituksellinen reikäpelimestaruus


Suomen Golfseniorit

Suomen Golfseniorit ry on itsenäinen yhdistys, joka vastaa kaikista valtakunnallisista seniorikilpailuista ja tarjoaa lisäksi senioreille runsaasti muuta toimintaa ja tapahtumia. Lisätietoja löydät Suomen Golfsenioreiden kotisivuilta.Kilpailut ja tapahtumat


Senioritoimikunta

Puheenjohtaja

Airi Kärki

045 6673553

airimkarki(at)gmail.com


Jäsenet:

Kai Kärkölä
Päivi Rissanen
Jussi Turunen
Heikki Vilkkilä