Senioritoimikunta

Haluamme innostaa ja kannustaa kaikkia seniori-ikäisiä (50 +) mukaan golfin pariin. Golf on ulkoilua, liikunnan riemua, onnistumisen iloa, itsensä haastamista ja sosiaalista kanssakäymistä – terveysliikuntaa parhaimmillaan.

Senioritoimikunta
​​​​​​​

​​​​​​​Senioreille on tarjolla monenmoista tapahtumaa. Viikkokilpailuissa voit pelata oman valintasi mukaan ihan vain osallistumisen ilosta tai haastaa itseäsi kilpailemaan tosimielellä. Seniorikisoja järjestetään yhdessä myös muiden Pirkanmaan seurojen kanssa. Kolmiseuraottelussa kohtaamme vuosittain Laukaan Peurunkagolfin ja Porin Golfkerhon. Pelimatkoilla tutustumme entistä paremmin toisiimme ja kenties ihan uusiin kenttiinkin. Näistä seuraotteluista ja pelimatkoista tiedotamme tarkemmin ajankohtaisuutisissa.


Tule mukaan!


Ajankohtaista
​​​​​​​

Tervaskanto 19 tulokset

Tervaskanto 19 pelattiin maanantaina 18.9. Palkitut löydät tästä artikkelista.

Lue lisää

Pirkanmaan golfseurojen seniorimestaruudet ratkottiin Golf Pirkkalassa

Kilpailussa oli mukana 49 pelaajaa neljästä eri seurasta

Lue lisää

Tervaskanto 18 tulokset

Tervaskanto 18 pelattiin maanantaina 11.9. Palkitut löydät tästä artikkelista.

Lue lisää

Tervaskanto 17 tulokset ja infoa loppukauden kisoista

Tervaskanto 17 pelattiin tiistaina 5.9. Palkitut löydät tästä artikkelista.

Lue lisää

Tervaskanto 16 tulokset

Tervaskanto 16 pelattiin tiistaina 29.8. Palkitut löydät tästä artikkelista.

Lue lisää

Tervaskanto 15 tulokset

Tervaskanto 15 pelattiin tiistaina 22.8. Palkitut löydät tästä artikkelista.

Lue lisää


Kilpailut ja tapahtumat


Viikkokilpailut

Viikkokilpailuja järjestetään kauden aikana muutamia poikkeuksia*) lukuun ottamatta tiistaisin toukokuun alusta lokakuun alkuun asti. Pääosin viikkokisat ovat yksilökilpailuja, mutta näiden ohessa pelataan kauden aikana kolme rentoa joukkuekilpailua, joiden tuloksia ei lasketa mukaan Tervaskantorankingiin.

Viikoittaisissa Tervaskanto-osakilpailuissa pelaajat jaetaan tasoituksen perusteella kahteen sarjaan; lp hcp ja pb hcp. Lp hcp-sarjaan sijoittuvat pelaajat, joiden tarkka tasoitus on 0 – 21,0. Tasoituksella 21,1 – 54,0 pelaavat sijoittuvat pb hcp-sarjaan. Pelaajan sarja voi vaihdella kesän aikana. Tasoituksensa perusteella pb-sarjaan kuuluva pelaaja voi halutessaan siirtyä lp-sarjaan, mutta hän saa tuolloin vain tasoituksen 21,0 mukaisen slopen (max. slope miehillä 23 ja naisilla 24).

Tervaskantorankingia varten lp hcp-sarjan tulokset julkaistaan myös pb hcp-tuloksina. Jokainen osakilpailussa hyväksytyn pb-tuloksen saanut pelaaja saa rankingpisteitä oman pb-tuloksensa verran. Tervaskantokilpailuun lasketaan mukaan pelaajan 12 parasta bogeypistetulosta. Tervaskanto-osakilpailuista eniten rankingpisteitä kerännyt voittaa kauden päätteeksi jaettavan Tervaskanto -kiertopalkinnon.
Lp hcp-sarjassa naiset pelaavat punaiselta tiiltä ja miehet keltaiselta tiiltä. Pb hcp-sarjassa miehet 75 v. ja naiset pelaavat punaiselta tiiltä ja miehet alle 75 v. siniseltä tiiltä.

Jokaisessa Tervaskanto-osakilpailussa palkitaan sarjojen parhaiden lisäksi erikoiskilpailun voittaja. Arvontapalkinnot jaetaan molemmissa sarjoissa. Joukkuekisoissa palkitaan 1 – 3 parasta joukkuetta. Tervaskantokilpailussa palkitaan kauden lopussa lahjakorteilla rankingvoittajan lisäksi kovimmat kilpakumppanit ja kauden paras scratch-tulos. Kaikkien vähintään 7 kertaa viikkokisoihin osallistuneiden kesken arvotaan kauden päätteeksi 5 kpl lahjakortteja.

*) Tiistaista poikkeavat kisapäivät ma 12.6., ma 3.7., ma 31.7., ma 11.9. ja ma 18.9.​​​​​​​


Senioreiden tasoituksellinen reikäpeli

Tasoituksellisen reikäpelimestaruuden säännöt

Yleistä

Tasoituksellinen reikäpeli pelataan 2 hengen joukkuekilpailuna. Pelimuotona on Scramble, 18 reikää. Kilpailuun otetaan 16 joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Miehet pelaavat keltaiselta tiiltä ja naiset punaiselta.

Kisamaksu on 10e/ hlö

Kutakin kierrosta varten on varattu 4 viikkoa peliaikaa. Joukkueet sopivat keskenään pelipäivän.

Kilpailussa noudatetaan
golfin sääntöjä ja Golf Pirkkalan kilpailumääräyksiä ja paikallissääntöjä.

Tasoituslyöntien laskeminen

Joukkueen pelitasoitus on 40 % joukkueen jäsenten yhteenlasketusta slopesta. Esim:

Miespelaaja, tasoitus 14,5, slope 16
Naispelaaja, tasoitus 24,5, slope 28

Joukkueen pelitasoitus (17,6) = 18

Joukkue, jolla on suurempi pelitasoitus, saa hyväkseen pelitasoitusten erotuksen verran lyöntejä. Esim., jos joukkueen A pelitasoitus on 17 ja joukkueen B pelitasoitus on 12, niin joukkue B antaa A:lle 5 tasoituslyöntiä
.
.

Tasoituslyöntien käyttäminen

Tasoituslyöntien erotus käytetään vaikeimmalta väylältä alkaen kentän tuloskortin HCP-sarakkeen mukaisessa järjestyksessä. Edellisen esimerkin pelaaja A saa yhteensä 5 tasoituslyöntiä – yhden tasoituslyönnin/väylä enemmän kuin B – GPi:n väylillä 1 (HCP 5), 9 (HCP 2), 12 (HCP 4), 17 (HCP 1) ja 18 (HCP 3).

Jos pelaaja saa tasoituslyöntejä enemmän kuin 18, hän saa samalla periaatteella valituilta rei’iltä toisenkin tasoituslyönnin. Kun jokaiselle reiälle on ensin merkitty yksi tasoituslyönti, merkitään 19. tasoituslyönti reiälle, jonka HCP-luku on yksi, 20. tasoituslyönti reiälle, jonka HCP-luku on kaksi, jne.

Tasatilanteen ratkaiseminen

Jos ottelu on 18 reiän jälkeen tasan, ratkaistaan voitto äkkikuolema -periaatteella (sudden death play-off). Joukkueet pelaavat uusintareikiä reikäpelinä 1. reiästä alkaen, kunnes toinen joukkue voittaa reiän ja siten myös koko ottelun. Uusintareiät on pelattava 1. reiästä alkaen järjestyksessä, eivätkä joukkueet saa sopia muiden reikien pelaamisesta uusintareikänä. Ensimmäisenä reikänä pelataan joko väylä 1 tai 10, riippuen siitä, kummalta väylältä on lähdöt kyseisellä viikolla.

Tasoituslyöntejä käytetään uusintarei’illä täsmälleen samoin kuin 18 ensimmäisellä reiällä.


Suomen Golfseniorit

Suomen Golfseniorit ry on itsenäinen yhdistys, joka vastaa kaikista valtakunnallisista seniorikilpailuista ja tarjoaa lisäksi senioreille runsaasti muuta toimintaa ja tapahtumia. Lisätietoja löydät Suomen Golfsenioreiden kotisivuilta.Senioritoimikunta

Puheenjohtaja

Airi Kärki

045 6673553

airimkarki(at)gmail.com


Jäsenet:

Kai Kärkölä
Päivi Rissanen
Martti Ohvo
Heikki Vilkkilä