GPi Tour

GPi- Tour on yhteisön erittäin suosittu viikkokilpailu, joka pyörii läpi kesän.

GPi Tour

GPi Tour 2023


GPi-Tour pelataan joka viikko. Kilpailuun ei ole lähtöaikoja vaan pelaaja ilmoittaa caddiemasterille ennen kierrokselle menoa osallistuvansa ko. viikon kilpailuun. Kilpailuun voi ilmoittautua myös GameBookin kautta. Viikkokilpailun voittajat julkaistaan aina seuraavan viikon maanantaina.
​​​​​​​GPi Tour 2023 ja viikkokilpailujen kilpailumääräykset

Viikkokilpailun kilpailukierroksen voi pelata haluamanaan ajankohtana viikolla (ma-su) ja vain yhden kilpailukierroksen viikkoa kohden. Kilpailukierros aloitetaan käyttäen kulloinkin käytössä olevan (1. tai 10.) avausväylän ja kilpailusarjan ja -muodon mukaista tiitä.

Osallistumisoikeus

GPi ry:n jäsenet.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu Golf Gamebookin kautta tai Golf Pirkkalan caddiemasterille.

Viikkokilpailun tulokset osallistuvat ilman erillistä ilmoittautumista automaattisesti kauden GPi Tour kokonaiskilpailun ranking kilpailuun.

Osallistumismaksu

Kilpailun voi maksaa kerralla koko kaudeksi hintaan 20€.
Kertamaksu on 5€.

Osanoton peruutus

Kilpailija voi peruuttaa ilmoittamansa kilpailukierroksensa vain ennen kilpailukierroksen lähtöaikaa.

Osanottajamäärä

Ei rajoituksia

Kilpailusarjat ja -pelimuodot

Kilpailussa on erikseen kilpa- ja klubisarjat. Pelaaja voivat ilmoittautua ja osallistua vain yhteen sarjaan kauden aikana. Valinta sarjasta tapahtuu ennen ensimmäiseen kisaan osallistumista.

Kilpasarjassa pelimuotona on vuoroviikoin SCR ja HCP lyöntipeli. SCR lyöntipelissä miehet pelaavat keltaiselta ja naiset punaiselta tiiltä. HCP lyöntipelissä miehet valkoiselta ja naiset siniseltä tiiltä.

Klubisarjassa pelimuotona on vuoroviikoin HCP lyöntipeli ja pistebogey. Miehet pelaavat keltaiselta ja naiset punaiselta tiiltä.

Tuloskortti

Kilpailussa käytetään sähköistä tuloskorttia.Tuloksen voi tehdä myös paperikortille ja jättää kierroksen päätyttyä caddiemasterille.

GPi Tour ranking ja pistetaulukko

Kokonaiskilpailun ranking muodostetaan laskemalla yhteen viikkokilpailuissa saavutettujen sijoitusten mukaiset ranking pisteet ottaen mukaan kultakin pelaajalta 5 eniten pisteitä tuottavaa kilpailua.

Sijoitus

Pisteet

Sijoitus

Pisteet

Sijoitus

Pisteet

Sijoitus

Pisteet

Sijoitus

Pisteet

1.

30

6.

21

11.

16

16.

11

21.

6

2.

27

7.

20

12.

15

17.

10

22.

5

3.

25

8.

19

13.

14

18.

9

23.

4

4.

23

9.

18

14.

13

19.

8

24.

3

5.

22

10.

17

15.

12

20.

7

25.

2

Sijalta 26. alkaen kaikki hyväksytyn kilpailutuloksen saaneet pelaajat saavat yhden pisteen.

Tasatulosten ratkaisu

Viikkokilpailujen palkittavien tasatulokset ratkaistaan tasoituksellisissa kilpailuissa matalamman tasoituksen eduksi. Tasoitusten ollessa tasan tai tasoituksettomien kilpailumuotojen yhteydessä käytettään matemaattista menetelmää (viimeiset 9-, 6-, 3- tai 1-reikää) kentän reikäjärjestyksessä. Niidenkin mennessä tasan palkittavat ratkaistaan arvalla.

GPi Tour kokonaiskilpailun ranking pisteissä viikkokilpailun tasatulokseen pelanneet tasaavat heidän sijoitustensa tuomat pisteet. Kokonaiskilpailun rankingin ollessa tasan pelaajien viikkokilpailuista saamat pisteet järjestetään suuruus järjestykseen ja niitä tarkasteltaessa kilpailu kerrallaan enemmän pisteitä vähimmille kilpailukierroksilla sijoittuu paremmin.