Tiiboksipuhe muistuttaa, että jokaisen sanoilla ja teoilla on merkitystä

Golf Pirkkala on mukana Golfliiton luomassa Tiiboksipuhe-kampanjassa.

Golfliitto loi alkuvuodesta #tiiboksipuhe-kampanjan yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa. Tavoitteena on parempi urheilukulttuuri ja että jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi golfin pariin. Kampanja muistuttaa, että jokainen meistä voi vaikuttaa puheillaan ja käytöksellään viihtyvyyteen golfin parissa. Välillä on hyvä tarkastella omaa toimintaa ja sanomisiaan kentällä.

Golf Pirkkala on myös mukana Golfliiton kampanjassa ja haluamme, että meidän kentällämme pidetään kiinni hyvästä ilmapiiristä ja annetaan kaikille mahdollisuus omaan tapaan nauttia golfista ja olla lajin parissa mukana. Pelaamisen lisäksi Golf Pirkkala tarjoaa hyvien harjoitusalueiden myötä paljon helppoja ja hauskoja tapoja harrastaa golfia ja tutustua lajiin.

Tiiboksipuhe on positiivista, kannustavaa, muut huomioivaa, hyvän ilmapiirin luovaa puhetta ja toimintaa, jossa kaikilla on turvallinen peliympäristö niin 1.tiillä kuin muuallakin golfyhteisössä.

”Tiiboksi on paikka, jossa monet kohtaamiset golfkentällä tapahtuvat – joskus ensimmäistä kertaa. Pelataan sitten tuttujen tai tuntemattomien kanssa, pitäisi jokaisella olla hyvä olla harrastuksen parissa. Tiivistettynä kyse on muiden huomioimisesta ympärillämme”, summaa seuratoimintapäällikkö Kirsi Erofejeff-Engman.

Haluammekin, että Golf Pirkkalassa hyvät käyttäytymismallit eivät ulotu vain kentälle vaan koko golfyhteisö kunnioittaa toinen toistaan ja pidetään yhdessä huolta toisistamme ja ympäristöstämme. Kanssapelaajan kunnioittamisen lisäksi jokaisella pelaajalla on vastuunsa myös kunnioittaa kenttää ja hoitaa sitä parhaansa mukaan paikkaamalla lyöntijäljet ja alastulojäljet. Näin saamme parhaan mahdollisen kokemuksen hyvin hoidetulla kentällämme.


#muntapapelata


Tiiboksipuhe-kampanja pohjautuu Olympiakomitean Pukukoppipuhe-kampanjaan, mutta on golfin oma versio siitä. Taustalla vaikuttaa lisäksi SUEK:in vuonna 2020 tekemä ”Häirintä kilpaurheilussa” -tutkimus, jossa yleisin esiintyvä häirinnän muoto oli häiritsevä ja syrjivä puhe.

”Golf on lähtökohtaisesti tasa-arvoinen laji eri tiipaikkoineen ja tasoitusjärjestelmineen. Jo alkeiskursseilla käydään läpi golfiin olennaisesti kuuluvia käytös- ja turvallisuusohjeita, kuten kättely, kaikkien tervehtiminen ja fore-huuto. Etenkin nyt pelaajamäärien kasvettua teema on noussut entistäkin tärkeämmäksi ja halusimme siksi nostaa sitä esille”, kertoo Erofejeff-Engman.


#tiiboksipuhe


Kautta on vielä mukavasti jäljellä, joten nautitaan loppukauden peleistä täydellä innolla!