Tasoituskierroksen syöttäminen


Tasoitusjärjestelmä

Suomessa on käytössä World Handicap System (WHS) eli maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä, jota käytetään kaikkialla maailmassa.

Pelaajan tasoitus on kahdeksan parhaan tuloksen keskiarvo 20:stä viimeisestä tasoituskierroksesta. Tasoituslaskenta perustuu väyläkohtaisiin lyöntimääriin eikä pelkillä pistebogey -tuloksilla pysty tasoituskierroksia järjestelmään kirjaamaan. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan. Kilpailuissa voi myös edelleen olla pistebogey-sarjoja.

Pelatessasi tasoituskierroksen sinun tulee kertoa tasoituskierroksesta merkitsijälle ja pelata sääntöjen mukaan.

Lisätietoja WHS-järjestelmästä löydät täältä!

Tasoituskierroksen kirjaaminen

Suomen Golfliitto on tehnyt kaudelle 2022 sopimuksen mScorecardin kanssa, joten sähköisestä tasoituskortista eBirdiestä on suora yhteys mScorecardin mobiilituloskorttiin. Lisäksi golfliiton eBirdie sovelluksessa on mahdollisuus syöttää tasoituskierroksia. Golfliitolla on kuitenkin voimassaoleva rajapintasopimus mScorecardin lisäksi Golf GameBookin kanssa, mikä mahdollistaa tasoituskierrosten jättämisen myös heidän palveluistaan. Näistä sovelluksista Golf Pirkkalassa käytetään Golf GameBookia.

Kun pelaaja syöttää tasoitustuloksensa johonkin yllämainituista sovelluksista, uusi tasoitus ei selviä heti. Laskenta suoritetaan yön aikana ja uusi tasoitus on selvillä seuraavana päivänä.

Tuloksen rekisteröinti tulee syöttötavasta riippumatta tehdä mahdollisimman pian kierroksen päättymisen jälkeen. Näin uusi tasoitus saadaan laskettua seuraavan yön aikana. Pelaaja on itse vastuussa siitä, että tasoitus on ajan tasalla.

Golf GameBook

Suosittelemme lämmöllä Golf GameBookin digitaalisen tuloskortin käyttöä. Käytämme tätä digitaalista tuloskorttia myös kaikissa kilpailuissa.

Golf Gamebookin uudistus vuodelle 2023 teki sen, että tarvitsee olla Gamebookin kultajäsenyys eli maksullinen versio sovelluksesta, jotta voi jättää tasoituskierroksen normaalilta pelikierrokselta. _
Kaikkiin Golf Pirkkalan kilpailuihin voi silti ilmoittautua Gamebookin ilmaisversiolla ja tasoituskierrokset jäävät kilpailuista kaikilla.

Jos sinulla on Golf GameBook, saat muutamalla klikkauksella kaiken valmiiksi tasoituskierroksia varten. Jos sinulla ei ole sovellusta, voit ladata sen ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta.

Lisäksi ennen tasoituskierroksen syöttämistä täytyy pelaajan yhdistää GameBook ja eBirdie tilinsä, jotta se on mahdollista. Ohjeet yhdistämiseen löydät tästä.

Golf GameBookista löytyy kaikki Suomen kentät sekä suurin osa ulkomaisista kentistä. Täällä sinun on siis helppo jättää myös ulkomailla pelattuja tasoituskierroksia.

Järjestelmässä voit syöttää 9 reikäisen ja 18 reikäisen tuloskortin sekä lisäksi 10–17 reikäisiä tuloskortteja. WHS sääntöjen mukaisesti kierroksen voi päättää milloin vain pelattuaan vähintään 9 reikää menemällä pelin asetuksiin ja valitsemalla ”Lopeta peli”. Tässä tapauksessa jätä pelaamattomat väylät tuloskortissa tyhjiksi. Älä siis merkitse viivaa sellaisille väylille, joita et ole ollenkaan pelannut.

Golf GameBookissa pelaaja voi syöttää omat tai peliryhmänsä tasoituskierrosten tulokset. On kuitenkin huomioitava, että pelikaverin täytyy itse asettaa oman profiilin kautta tasoituskierros päälle sekä lopettaa peli itse ja kirjata merkitsijän nimi.

Golf GameBookissa pystyt seuraamaan oman tasoituksesi kehittymistä monipuolisen datan avulla.

Jos tarvitset apua, Golf GameBookin asiakaspalvelu (support@golfgamebook.com) auttaa sinua!

Voit aina jättää tasoituskierroksesi caddiemasterille

Tuloskortin pelatuista kierroksista voi myös tarvittaessa palauttaa caddiemasterille. Tällöin kortissa tulee olla pelaajan nimi, merkintä miltä tiiltä on pelattu ja päivämäärä sekä väyläkohtaiset tulokset. Kortin voi antaa suoraan caddiemasterille aukioloaikoina tai jättää klubitalon etuoven vieressä olevaan postilaatikkoon, jos caddiemaster on kiinni.

Kierros voi olla pelattuna kotimaassa tai ulkomaisilla kentillä.