Säännöt

Voimassa olevat paikallissäännöt, kilpailumääräykset sekä kuluvan kauden yhtiön pelisäännöt löytyvät alta

Kilpailumääräykset

OSALLISTUMISOIKEUS

Ellei kilpailukutsussa toisin mainita, kilpailut ovat avoimia.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa viimeistään kaksi viikkoa ennen kilpailua kello 9:00.
Viimeinen ilmoittautumispäivä ilmoitetaan kilpailukutsussa. Jälki-ilmoittautumismaksu on 10€.

Kilpailuun voi ilmoittautua suoraan jäsentunnuksilla ilmoitettuihin sähköisiin järjestelmiin, sähköpostitse tai puhelimitse. Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi pelaajan nimi, tasoitus, kotiseura, kotiseuran jäsennumero ja matkapuhelinnumero.

Pelaaja on itse vastuussa ilmoittautumisen oikeellisuudesta ja sen saapumisesta kilpailun järjestäjälle. Kilpailutoimikunta voi hylätä puutteellisilla tiedoilla varustetun ilmoittautumisen.

JONOTUSLISTA

Kilpailuihin otetaan pelaajia jonotuslistasta tai jälki-ilmoittautuneita kilpailuista poisjääneiden pelaajien tilalle tai vajaisiin lähtöryhmiin.

OSANOTON PERUUTUS

Ennen ilmoittautumisajan umpeutumista pelaaja voi perua osallistumisensa ilman sanktioita. Ilmoittautumisajan päätyttyä, on kilpailuun ilmoittautunut pelaaja velvollinen maksamaan kilpailumaksun.

Mikäli pelaaja on estynyt osallistumaan kilpailuun sairauden tai muun hyväksyttävän syyn vuoksi, tulee hänen ilmoittaa poisjäännistään mahdollisimman pian caddiemasterille. Kilpailun peruutus sairastapauksissa on tehtävä viimeistään neljä (4) tuntia ennen kilpailun alkua, jotta vapautus kilpailumaksusta myönnetään.

LÄHTÖJÄRJESTYS

Kilpailijat arvotaan lähtöryhmiin. Lähtöryhmät pyritään järjestämään sarjojen sisäisinä. Lähtöjärjestys julkaistaan kilpailukalenterissa.

Reikäpelikilpailuissa otteluparit arpovat keskenään aloitusjärjestyksen ensimmäisellä lyöntipaikalla.

OSANOTTAJAMÄÄRÄ

Pelaajat otetaan kilpailuun ilmoittautumisjärjestyksessä, mikäli kilpailukutsussa ei toisin mainita.

KILPAILUSARJAT
Kilpailun sarjat ja kilpailun pelimuoto ilmoitetaan kilpailukutsussa. Sarja järjestetään, mikäli siihen osallistuu vähintään kuusi pelaajaa.

KILPAILUN TUOMARI
Jos kilpailuun on nimetty tuomari, käännytään sääntöasioissa hänen puoleensa, hänen päätöksensä on lopullinen.
Jos kilpailuun ei ole nimetty tuomaria, sääntötulkintoja antaa kilpailun johtaja.

TASATULOSTEN RATKAISEMINEN
Mestaruuskilpailuissa voitto ratkaistaan välittömästi suoritettavalla “sudden death”- uusinnalla. Uusintareiän/reiät päättää kilpailutoimikunta.

Muut tasatulokset ratkaistaan matemaattisella menetelmällä. Tuloskortin mukaiset viimeiset 9,6,3 ja 1 reikää. Mikäli matemaattinen menetelmä ei saa ratkaisua aikaan, ratkaistaan tilanne arvalla. Ennen 9 reiän tulosten tarkastelua huomioidaan 36 reiän kilpailussa ensiksi viimeisten 18 reiän tulos ja vastaavasti 54 tai 72 reiän kilpailussa ensiksi huomioidaan viimeisten 36 ja 18 reiän tulokset.

Tasoituksellisissa kilpailuissa voittaa se pelaaja/ryhmä jolla on pienempi tasoitus. Jos tasoitukset ovat täsmälleen samat, käytetään matemaattista menetelmää, jonka jälkeen ratkaisee arpa.

PALKINNOT

Kilpailuissa jaetaan palkinnot parhaille pelaajille kussakin sarjassa. Ammattilaiset pelaavat samoista palkinnoista amatöörien kanssa.

​​​​​​TULOSKORTIN PALAUTTAMINEN

Pelaajan tulee palauttaa tuloskortti säännön 3.3b mukaisesti tulospalveluun caddiemasterille tai käytettäessä sähköistä tulospalvelua tallennettava se käytettyyn järjestelmään välittömästi kilpailukierroksen päätyttyä enintään 10 minuutissa. Tuloskortti tulkitaan palautetuksi pelaajan poistuessa osoitetulta tulospalvelu alueelta, golf klubilta tai viimeistään kun 20 minuuttia pelaajan kierroksen päättymisestä on kulunut.

KILPAILUN PÄÄTTYMINEN

Kilpailu tai ottelu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojenjaon päättymisestä on kulunut 15 minuuttia tai ottelun tulos ja/tai kilpailun tulokset on julkistettu.