Golf Pirkkala Oy ja Oy Hako Ground & Garden Ab kumppanuussopimukseen

Golf Pirkkalan konekanta on jatkossakin TOROn punainen.

Tänä vuonna tulleen uuden griinileikkurin jatkoksi päätettiin hankkia Torolta ensi kaudelle uusi karheikko- ja griinileikkuri sekä kaksi lava-autoa. Vuodelle 2024 tilattiin uusi semi- ja väyläleikkuri. Uusilla konehankinnoilla pystymme parantamaan leikkuutehoa kentän jokaisella osa-alueella sekä saamme mahdollisuuden erilaisiin variaatioihin leikkuissa. Lisäksi teimme Toron kanssa pääyhteistyökumppani sopimuksen.

”Olemme eläneet hieman veitsen terällä” aloittaa kenttämestari Jarkko Servo. Hän lisää, että kalusto on ollut hieman iäkästä ja tuntejakin kertynyt osiin laitteista jo huolestuttavan paljon. Varoja on käytetty kohtuu paljon kentän parannukseen ja sitä taustaa vasten kalustoinvestoinnit ovat hieman jääneet laahaamaan.

"Kun lähdimme vierittämään huolta uudelle toimitusjohtajalle, niin hän totesi hyvinkin nopeasti, että asialle täytyy tehdä jotain. Varsin pian olimme tilanteessa missä nyt olemme." Jarkko jatkaa.

Hako ja Golf Pirkkala ovat tehneet jo vuosia hyvää yhteistyötä ja konehalli onkin valmiiksi hyvän punainen. Liiketoimintajohtaja Petri Aaltonen on tyytyväinen ja tulkitsee että menneiden vuosien yhteistyöllä on lunastettu luottamus ja Golf Pirkkala haluaa sitoutua myös tulevissa hankinnoissaan Hakoon ja Toroon. Kahdelle seuraavalle vuodelle jakaantuva toimitus käsittää viheriö-, karheikko-, väylä- ja esikarheikkoleikkurin sekä kaksi lava-ajoneuvoa. Hakolle Golf Pirkkalan kaltainen eturivin kenttä on hyvä referenssi ja täydentää loistavasti kumppanuuskenttien joukkoa.

Konemestari Markus Viik arvottaa kumppanuudessa korkealle yhteistyön huollon ja varaosapuolen kanssa. Tekninen tuki on tullutkin jo aikaisemmin tutuksi, kun ”muutamia” ongelmia vuosien varrella olemme ratkoneet.

Hän lisää myös, että koneiden luotettavuus, kestävyys sekä huollon helppous (erityisesti teräpuoli) oli merkittävä tekijä valintaa tehtäessä.

Parina talvena teimme hieman isomman projektin ja vaihdoimme kaikki kuluvat osat toiseen väyläkoneeseen sekä karheikkoleikkuriin. Tällä varsin kattavalla työllä saimme sitten tekohengitettyä muutaman riskittömän vuoden lisää. Tässäkin oli apurina miltei kaikki tietävä Tapani Rasi hakolta.

Uudesta väyläleikkurista pääsemme nauttimaan pelikauden 2024 alussa.

Kentänhoitaja Late leikkaamassa viheriötä syksyllä.

Hakon Petri Aaltonen ja Golf Pirkkalan Markus Junni kumppanuussopimuksen allekirjoituksen jälkeen.