Henkilökunnan defibrillaattorikoulutus

Hätäensiavun parantamiseksi henkilökunnalle järjestettiin maanantaina 6.6. vuosittainen koulutustilaisuus, johon sisällytettiin yksityiskohtainen opetus hälytysajoneuvojen opastamiseen sekä defibrillaattorikoulutus.

Sairaskohtauksen tai tapaturman todennäköisin tapatumapaikka on jossain laajalla golfkenttäalueella. Tällöin ollaan hyvin riippuvaisia paikalla olevien kanssapelaajien kansalaistaidoista. Tärkeintä olisi, että he tunnistaisivat, milloin on kyseessä henkeä uhkaava hätätilanne ja osaisivat toimia sen edellyttämällä tavalla.

Koska golfkenttäalue on laaja, ja sen eri osat tavoitetaan nopeimmin useita eri ajoreittejä myöten, on hälytysajoneuvojen opastaminen kriittinen tekijä. Hälytysajoneuvoja varten on laadittu hälytysajo-ohjeet, jotka säilytetään caddiemasterin toimiston hätätilannekansiossa. Ajo-ohjeista nähdään, miten kentän eri kohteet saavutetaan nopeimmin. Henkilökunta osaa ohjata hälytysajoneuvon kentän sisäisiä huoltoteitä pitkin tapahtumapaikalle.


Muistathan ladata puhelimeesi 112 Suomi -sovelluksen. Kun hätäpuhelun soittaa 112 Suomi -sovelluksesta, sovellus lähettää puhelimen koordinaattorit suoraan hätäkeskuspäivystäjälle. Ensihoitajien on täten helpompi löytää tapahtumapaikalle.


Konsta (vas. ylhäällä), Oliver, Markus ja Riina harjoittelevat hätäensiapua.