Golf Pirkkalan Kristian Kulokorpi voitti lyöntipelin Suomen mestaruuden

Kristian Kulokorpi (GPi) on voittanut lyöntipelin Suomen mestaruuden. Kilpailu pelattiin 17.-20.7. Nokia River Golfissa.

Alhaalla keskellä Kristian Kulokorpi.

Historian ensimmäistä kertaa Golf Pirkkalan pelaaja on voittanut miesten lyöntipelin Suomen mestaruuden. Tavoitimme tuoreen lyöntipelin Suomen mestarin, oman seuramme pelaajan, Kristian Kulokorven. Onnittelimme suuresti sekä esitimme hänelle muutaman kysymyksen Suomen mestaruuden voitosta.


Miten valmistauduit lyöntipelin SM -kilpailuihin?

– Rehellisesti sanoen valmistauduin todella huonosti, en pelannut edes harkkakierrosta. Oli todella paljon hässäkkää ja töitä maanantaina sekä tiistaina. Tiistaina kävin vähän lyömässä ja puttailemassa Nokialla. Valmistautuminen ei ollut toivotulla asteikolla, kertoi Kulokorpi.

– Kenttä oli ennestään tuttu, joten harkkakierroksen puute ei haitannut. Henkinen valmistautuminen onnistui hyvin ja tiesin mitä mailoja käyttää. Pääsi hyvin käsiksi kenttään, Kulokorpi jatkoi.


Mikä pelissäsi oli omasta mielestäsi hyvää ja mitä haluat vielä kehittää?

– Tasainen suorittaminen kaikilla osa-alueilla oli pelissäni hyvää. Peli oli varmaa ja tasaista, par vitoset meni pääosin hyvin. Neljään päivään tuli vain yksi virhe. Birdiepaikkoja oli paljon, ja tein itselleni helppoa peliä. Henkisesti suoriuduin kahdesta viimeisestä päivästä yllättävän hyvin vaikka välillä kiukututti, henkinen kantti oli hyvä. Eniten olen iloinen hyvästä henkisestä kantista, iloitsi Kulokorpi.

– Kehitettävää pelissäni on draivi ja putti, joista suurimpana asiana putti, Kulokorpi pohtii.


Millaisia haasteita kohtasit matkalla Suomen mestaruuden voittoon?

– Suurimmat haasteet olivat henkisellä puolella. Viime kaudella johdin montaa kilpailua, nyt olen pelannut kärkiryhmissä. Suurimpana haasteena oli uskoa itseensä, että osaa näyttää taitonsa oikeassa paikassa, nimesi Kulokorpi.


Kuka tai mikä on esikuvasi tai insipiraatiosi golfissa?

– Ei ole yhtä tiettyä henkilöä, joka olisi toiminut esikuvanani. Olen ihaillut kaikkia hyviä urheilijoita, maailman parhaat ovat aina maailman parhaimpia. Inspiroidun hyvistä urheilijoista, kun tietää kuinka haastava henkinen puoli on ja kuinka paljon voittaminen vaatii, Kulokorpi mietiskeli.


Miltä nyt tuntuu?

– Todella hyvältä! Viime vuonna olin hopealla, yhden lyönnin päästä voitosta. Caddie Eelis kysyi tänä vuonna saako tulla cädiksi, ja sanoi, että me sitten voitetaan. Vastasin, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa, Kulokorpi kertoi päättäväisesti.

– Upeeta, että kerrankin voi tehdä jotain, mitä oli suunnitellut eli voittaa, riemuitsi Kulokorpi.


Missä sinut nähdään kilpailevan seuraavaksi?

– Seuraava kilpailu on Kivitippu Pro-Am 8.-11.8. Järviseudun Golfissa, jonne on valittu 10 parasta suomalaista golfaria. Challenge Tour pelataan 15.-18.8. Vierumäellä, Kulokorpi listasi.

Lämpimät onnittelut Kristian!

Nyt on aika juhlia Suomen mestaruutta!

Vasemmalta Kristian Kulokorpi ja caddie Eelis Lindqvist.