WHS Acronym Logo CMYK

Uuden tasoitusjärjestelmän käyttöönottoa on päätetty siirtää

Suomen Golfliitto on päättänyt siirtää maailmanlaajuiseen tasoitusjärjestelmän (WHS) käyttöönottoa vuodenvaihteesta helmikuun 19. päivään. Asiasta päätti Golfliiton hallitus kokouksessaan 5.11. WHS yhdistää kuusi tasoitusjärjestelmää ympäri maailmaa yhdeksi.

Uudessa järjestelmässä tasoituksen laskenta siirtyy seurajärjestelmistä Golfliitolle. Seurajärjestelmät lähettävät tasoituskierrosten tiedot Golfliiton eBirdie -palveluun, joka laskee niiden perusteella WHS:n mukaiset tasoitukset pelaajille. 

Aikataulun siirtämisellä varmistetaan seurajärjestelmien toimittajille lisäaikaa testaukselle ja järjestelmän hiomiseen. Tasoituksen laskennan taustajärjestelmä valmistuu vuoden alkuun mennessä. Samalla golfyhteisöt saavat enemmän aikaa käyttöönottoon valmistautumiselle ja koulutukselle. 

Pelaajiin aikataulun siirto ei vaikuta, vaan kaikki tapahtuu automaattisesti. Nykyinen EGA:n tasoitusjärjestelmä on voimassa 19.2. asti.

Golfmessut avaavat perinteisesti kotimaan golfkauden helmikuun lopussa ja yksi teemoista on luonnollisesti WHS. Uusi tasoitus kiinnostaa pelaajia ja messut ovat erinomainen paikka esitellä ja viestittää merkittävästä uudistuksesta. 

Muista Pohjoismaista WHS:n ottavat käyttöön Norja tammikuun lopussa 2020, Ruotsi 1.3.2020, Islanti 1.3.2020 ja Tanska 1.1.2021.

Teksti referoitu golf.fi sivustolta. Lue juttu tästä.