Golf Pirkkalan junioritoiminnasta sekä kilpa-golfista vastaa juniori- ja kilpagolf toimikunta. Toimikunta toimii Golf Pirkkala Ry:n hallituksen ohjauksessa.

TOIMIKUNTA VASTAA

 • junioreiden valmennuksesta
 • kilpa-pelaajien valmennuksen järjestämisestä
 • kilpailuista ja leireistä
 • välineistöstä
 • taloudesta
 • tiedotuksesta
 • golfohjaajien kehittämisetä

TOIMINNAN PELISÄÄNNÖT

 • Toiminnassa toteutuu ja säilyy reilu peli, hauskuus ja leikinomaisuus
 • Junioreita kohdellaan tasapuolisesti
 • Pelaajan yksilöllisyys ja yksilöllinen kehitys huomioidaan
 • Kokonaisvaltainen kehittyminen (ei kilpailujen voittaminen) säilyy
  toiminnan päätavoitteena junioritoiminnassa
 • Ollaan ajoissa paikalla harjoituksissa
 • Pidetään hauskaa, mutta ei häiritä tarpeettomasti opetusta ja ohjausta

Golfharrastuksen voi helposti ja turvallisesti aloittaa Golf Pirkkala ry:n junioritoiminnan piirissä

Ensimmäistä kertaa harrastuksen piiriin tulevat voivat olla 6 – 7 vuoden ikäisiä, ja tulevat starttiryhmään. Ryhmä perehtyy golfin perusasioihin ja harjoittelee kesän mittaan 1 – 2 kertaa viikossa. Perusteemana on innostaa harrastuksen pariin. Seuraavana vaiheena tulee harrasteryhmään siirtyminen sekä myös kentällä itsenäisesti pelaamisen mahdollistavan Green Cardin suorittaminen. Riippuen ryhmän koosta ja harrastuksen edistymisestä harjoitustoimintaa toteutetaan kulloisenkin tarpeen mukaan.

Teemana on luoda mahdollisuus harrastaa golfia säännöllisesti ja ohjatusti sekä antaa sitä haluaville mahdollisuus siirtyä edistymisen mukaan intensiivisempään harjoitteluun ja myös kilpagolfin pariin. Tässä vaiheessa siirrytään talenttiryhmään, jossa harjoitellaan golfvalmentajan kanssa tavoitteena menestyminen kilpagolfissa.

Mikäli olet jo harrastanut golfia ja haluat mukaan Golf Pirkkala ry:n toimintaan esimerkiksi paikkakunnalle muuton tai muun syyn takia, on se mahdollista harrasteryhmän kautta.

Golfohjaajat vetävät nuorimpien golfjunnujen toimintaa, ja heidän toimintaansa tukee golfvalmentaja Anssi Kankkonen.

Anssi osallistuu myös opetukseen. Golf Pirkkala ry:n henkilöt, jotka toimivat nuorten kanssa, ovat tehtäviinsä koulututtuja, ja siihen hyvin perehtyneitä.

Tämä takaa ammattitaitoisen ja turvallisen harrastustoiminnan, johon myös vanhemmat voivat luottaa. Golf Pirkkala ry:n toimintaan osallistuvat ovat tapaturma- ja vastuuvakuutuksen piirissä.

Kun golf kiinnostaa harrastuksena nuorta, on parasta ottaa yhteyttä Golf Pirkkala ry junioritoimikunnan puheenjohtajaan.

Myös klubilla olevasta caddiemasterin toimistosta saat lisätietoa pelaamisesta sekä seuratoiminnasta:
p. 03 368 4444 tai caddiemaster@golfpirkkala.fi

Ja muista, että jos golf kiinnostaa, voit aina tulla kentälle toimintaa katsomaan! Kentällä on mukava kahvio/ravintola, josta lähipelipaikat ja harjoittelurange näkyvät hyvin. Mikäli olet kovin nuori, on hyvä ottaa äiti tai isä mukaan. Muistathan, että pelikentän alueille ei saa mennä omin päin kävelemään, jo pelkästään turvallisuussyistä!

Harrastuksen alkuvaiheessa on hyvä liittyä seuran jäseneksi.
Jäsenyyteen liittyvät tiedot löydät toisaalta näiltä nettisivuilta.

Mitä harrastuksen aloittaminen maksaa?
Harrastuksen alkuvaiheen kustannukset koostuvat seuran liittymis- ja jäsenmaksusta sekä harjoitusryhmän osallistumismaksusta. Harjoitusryhmän kausimaksut on esitetty näillä sivuilla. Harjoitusryhmillä on toimintaa myös talvikaudella.

Seuran junioreille on räätälöity myös pelipaketteja
Kun edetään talenttiryhmään ja harjoitustahti tiivistyy ja puhutaan urheilusta, kuluu toimintaan myös enemmän rahaa. Koko kauden valmennuskustannukset ovat tällä tasolla jonkin verran yli tuhannen euron.

Golf-harrastuksen aloitus ei vastoin yleistä käsitystä, vaadi kalliita varustehankintoja.

Tullessasi ensimmäisen kerran junnuharjoituksiin riittää, kun olet pukeutunut sopiviin ulkoiluvaatteisiin ja urheilujalkineisiin. Ohjaajat kertovat tarvittavista mailoista ja muista varusteista sekä niiden hankintamahdollisuuksista.

Voit saada pelivälineitä käyttöösi seuralta perehtymisen ja harjoittelun alkutaipaleelle.

Välineitä voi myös ostaa Pirkkalan kentän välinekaupasta (ProShop). Kauden alussa seura ja ProShop ovat useasti myös sopineet erikoistarjouksista aloitteleville junnuille.

Hyvä aloitussetti mailoja ja niihin sopiva bägi (taas hieno sana, eli bägissä kannetaan mailat) maksaa noin sata euroa. Golfvarusteita voi tietysti hankkia urheiluliikkeistä tai alan nettikaupoista – viimeksi mainituista mielellään asiantuntijan avustuksella, jos olet ensi kertaa asialla.

juniortoiminnan_laatuseura_lores_RGB

PUHEENJOHTAJA
Santtu Loimusalo
p. 045 1322207
santtu.loimusalo
@gmail.com

JÄSENET:
Pasi Kristiansson
Anssi Kankkonen
Tero Lampinen
Timo Laine
Kaisa Ruuttila
Marjo Uusitalo
Kari Koskinen
Julius Kääriäinen

Golf Pirkkalan Pelaajan polku
Golf-ohjaajat 2017

Tero Lampinen p. 0400 830 811
Santtu Loimusalo p. 045 1322 207

Marko Perälä p. 050 444 6634
Veli-Pekka Parviainen p. 0400 485 370

Kari Koskinen p. 050 5909 318
Ville-Pekka Ojanen p. 040 352 5167

Harjoitukset talvikaudella 2017-2018

STARTTI- JA VAUHTIRYHMÄ

STARTTI -ryhmä: Aloitteleva nuori aina eskari-iästä ylöspäin. Aiempaa kokemusta lajista tai välineistöä ei vaadita. Ryhmässä opetellaan golfin lajitekniikan perusteita, etikettiä ja tarjotaan nuorelle mahdollisuus tutustua golfiin. Tavoitteena ryhmälle on hankkia kesän aikana taidot pelata par-3 kenttää lyhennettynä vanhemman opastuksessa.

VAUHTI -ryhmä: Startti – ja Harraste -ryhmän väliin sijoittuva ryhmä, jossa jatketaan Startti -ryhmässä opittujen taitojen jalostamista Pro Kaisa Ruuttilan ja ohjaajien johdolla. Omaa välineistöä ei vaadita, mutta olisi suositeltavaa, että Vauhti -ryhmäläinen hankkisi kauden aikana jo omat mailat. Vauhti -ryhmän tavoitteena on oppia golfin perustekniikka puttaamisesta, lyhyistä chipeistä aina vajaaseen swingiin.

Talvikauden hinnat:
280 €

Maksu pitää sisällään opetuksen, lainamailat tarvittaessa ja harjoituspallot. Ilmoittaudu mukaan tästä.

HARRASTE- JA TEINIRYHMÄ

HARRASTE -ryhmä:  Golfin perusteet hallitseva nuori, joka tuntee lajitekniikan perusteet ja hieman etikettiä. Omaa välineistöä ei vaadita, mutta olisi suositeltavaa, että Harraste -ryhmäläinen hankkisi kauden aikana omat mailat. Tavoitteena ryhmälle on hankkia kesän aikana green-cardin suorittamiseen tarvittavat lajitekniset taidot sekä etiketti ja sääntötuntemus. Harjoituksia ryhmällä on 1,5 h/vko Pro Kaisa Ruuttilan ja ohjaajien johdolla. Harraste -ryhmäläisille suositellaan osallistumista Pirkanmaan Junnutourille sekä Golfliiton Tsemppitourin Easy -sarjoihin.

  TEINI-ryhmä: Kaiken tasoisille n. 13-20 -vuotiaille nuorille. Ryhmälle ei aseteta tavoitteita. Valmennus tapahtuu Pro Kaisa Ruuttilan sekä ohjaajien johdolla. Tarkoituksena on harjoitella yhdessä ilman lajin kilpailullisia tavoitteita. Ryhmä perustetaan, mikäli saamme riittävästi ilmoittautuneita.

Talvikauden hinnat:
280 €

Maksu pitää sisällään opetuksen, lainamailat tarvittaessa ja harjoituspallot.
Ilmoittaudu mukaan tästä.

TALENTTI- JA HAASTAJA-RYHMÄ

TALENTTI -ryhmä: Erillisten valintakokeiden pohjalta valitut tavoitteellisesti kilpagolfiin suuntautuvat nuoret. Ryhmän tavoitteena on talvikaudella harjoitella ohjatusti lajitekniikkaa noin neljä tuntia viikossa sekä fysiikkaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Omaehtoista lajitekniikan harjoittelua talvikauteen kuuluu 2-4 kertaa viikossa. Lisäksi ryhmälle järjestetään menttaalivalmennusta.

Vuosimaksu:
1000 €

Maksu pitää sisällään golfopetuksen ja harjoituspallot.

HARJOITUKSET
26.11.2017 alkaen

STARTTI- &  VAUHTIRYHMÄT

su 16:00 – 17:30

Pro Kaisa Ruuttila ja golf-ohjaajat

HARJOITUKSET
26.11.2017 alkaen

HARRASTE- & TEINIRYHMÄT

su 17:00 – 18:30

Pro Kaisa Ruuttila ja golf-ohjaajat

HARJOITUKSET
5.11.2017 alkaen

TALENTTI- JA HAASTAJA RYHMÄ

Ryhmä 1: ti 17-18:30 ja su 18-20
Ryhmä 2: ke 17-18:30 ja su 18-20
TPI-fysiikkatreenit ma ja to 19:30-20:30

Pro Anssi Kankkonen

 Lisätietoja:
Kaisa Ruuttila (kaisa.ruuttila@kolumbus.fi, +358 400 578 022)

Viimeisimmät Junnu- ja kilpagolfuutiset