Golf Pirkkalan junioritoiminnasta sekä kilpa-golfista vastaa juniori- ja kilpagolf toimikunta. Toimikunta toimii Golf Pirkkala Ry:n hallituksen ohjauksessa.

Golf Pirkkalan junnuryhmistä löytyy jokaiselle ikään, taito- ja tavoitetasoon katsomatta sopiva ryhmä – tervetuloa kokeilemaan! Juniorikoordinaattorimme Kaisa opastaa ja auttaa sopivan harjoitusryhmän valinnassa.

Golf Pirkkalan junioritoiminta perustuu Suomen Golfliiton kansalliseen juniorigolfohjelmaan. Golf Pirkkalalla on ollut toimintansa suunnitelmallisuudesta ja monipuolisuudesta tunnustuksena Golfliiton myöntämä Laatuseura-merkki vuodesta 2015.

Golf on usein koko perheen yhteinen harrastus, mutta enenevässä määrin lapset ja nuoret innostuvat lajista myös ilman vanhempiaan. Golfin voi aloittaa missä iässä tahansa.

Alle kouluikäiset viihtyvät harjoitusalueilla parhaiten tutun aikuisen seurassa. Pienimmille meillä on oma Aikuinen – lapsi –ryhmä. Ohjattuun harjoitteluun siirtyminen on ajankohtaista silloin kun lapsi itse on siihen valmis. Sopivaa ikää ei lasten yksilöllisten kehityserojen vuoksi voi suositella. Startti –ryhmän harjoituksiin osallistuminen on mahdollista silloin, kun lapsella on kyky ottaa ohjeita vastaan, toimia niiden mukaisesti ja hän viihtyy muiden lasten seurassa. Golfissa lapsi ja nuori kehittyy urheilijaksi samalla tavalla kuin muissakin lajeissa. Mitä nuorempana golfiin rakastuu, sitä pidempään laji pysyy lähellä sydäntä.

Golf on mainettaan edullisempi harrastus. Esimerkiksi Vauhti –junnun kesäkauden (touko-syyskuu) kustannukset koostuvat seuraavasti: jäsenmaksu 35€ + Vauhtiryhmän kausimaksu 180€ + välineet noin 80€ + harjoituskierrokset par3 –kentällä pelimäärän mukaan 15€/kierros.

Lisätietoa:
Golf harrastuksena – lisätietoa vanhemmille
Golfvanhempien opas

Meiltä löytyy sopivan tasoinen harjoitusryhmä jokaiselle lapselle ja nuorelle. Aikuinen-lapsi-, Startti-, Vauhti-, Harraste 1, Tsemppi- ja Harraste 2– ryhmien toiminnan suunnittelusta vastaa golfvalmentaja Kaisa Ruuttila. Talentti-, Haastaja- ja Kilparyhmän toiminnan suunnittelusta vastaa golfvalmentaja Anssi Kankkonen.

Harjoitusten vetämiseen osallistuvat myös koulutetut golfohjaajat. Golfohjaajia koulutetaan jatkuvasti ja he ovat tehtäviinsä hyvin perehtyneitä. Tämä takaa ammattitaitoisen ja turvallisen harrastustoiminnan, johon myös vanhemmat voivat luottaa. Golf Pirkkala ry:n toimintaan osallistuvat ovat tapaturma- ja vastuuvakuutuksen piirissä.

Kesäkauden 2018 harjoitukset alkavat viikolla 19 ja harjoituskauden aloitusinfo pidetään vanhemmille 11.4.2018 klo 18-19 Golf Pirkkalan klubitalolla. Tervetuloa mukaan!

AIKUINEN- LAPSI RYHMÄ – Golfia leikinomaisesti, lajiin tutustuminen
Aikuinen-lapsi ryhmä on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille. Aikuinen toimii ryhmässä mukana harjoitteissa sekä lapsen opastajana varsinkin turvallisuuden näkökulmasta. Aiempaa kokemusta lajista tai välineistöä ei vaadita. Ryhmässä tarjotaan lapselle mahdollisuus tutustua golfiin leikinomaisesti.

STARTTIRYHMÄ – Golfista innostuminen
Aloitteleva juniori aina eskari-iästä ylöspäin. Aiempaa kokemusta lajista tai välineistöä ei vaadita. Ryhmässä opetellaan golfin perusteita sekä perusliikuntataitoja ja tarjotaan lapselle mahdollisuus tutustua golfiin leikinomaisesti.

VAUHTIRYHMÄ – Golfista nauttiminen
Juniori on kiinnostunut golfista ja haluaa oppia lajia enemmän. Hän osaa jo vähän golfin perustaitoja. Vauhti ryhmän tavoitteena on oppia golfin perustekniikka puttaamisesta, lyhyistä chipeistä aina vajaaseen swingiin sekä perusliikuntataitojen kehittäminen hauskalla tavalla.

HARRASTERYHMÄ 1 – Mukava peli, Golf harrastuksena
Juniori on innostunut golfista ja haluaa oppia lajia enemmän. Golfin perusteet hallitseva juniori, joka tuntee lajitekniikan perusteet.  Harrasteryhmän tavoitteena on syventää golfin oppimista sekä tutustua sääntöihin ja etikettiin. Juniori ei ole vielä valmis kilpailuihin yksin, mutta pystyy aikuisen kanssa pelaamaan kentällä.

TSEMPPIRYHMÄ – Golfiin rakastuminen
Golfin perusteet hallitseva juniori, joka tuntee lajitekniikan perusteet, sääntöjä ja etikettiä. Pelaajalla on jo green card ja halu kehittyä pelaajapolulla eteenpäin. Pelaajalle suositellaan osallistumista Pirkanmaan Junnutourille sekä Golfliiton Future Tourin Easy -sarjoihin.

HARRASTERYHMÄ 2 – Golf harrastuksena ja liikuntana
Kaiken tasoisille n. 13-18 -vuotiaille nuorille. Tarkoituksena on harjoitella ja pelata yhdessä ilman lajin kilpailullisia tavoitteita.

TALENTTIRYHMÄ – Golfista intohimo
Nuorella on oma halu harjoitella ja kilpailla ja hän ymmärtää mitä tavoitteiden saavuttaminen vaatii. Juniori kilpailee Future tourin kisoissa.

HAASTAJARYHMÄ – Kilpailijan asenne
Juniorilla on golfunelma ja hän harjoittelee ja kilpailee tavoitteellisesti. Juniori pystyy omatoimiseen harjoitteluun. Juniori osaa tehdä erilaisia lyöntejä kentällä pelatessaan. Juniori kilpailee Junior challenge Tourilla.

KILPARYHMÄ – Tähtäimessä ammattilaisuus
Pelaajalla on golfunelma ja harjoittelee ja kilpailee tavoitteellisesti. Pelaaja pystyy omatoimiseen harjoitteluun, suunnitteluun ja sen seuraamiseen. Juniori kilpailee Finnish Junior Tourilla.

Junioritoimintamme kulmakivi on vapaaehtoisesti mukana olevien golfohjaajiemme aktiivisuus. Talvikaudella ohjaajista ovat mukana Ville-Pekka Ojanen, Satu Koskinen ja Marko Perälä. Kesäkaudella mukaan joukkoon liittyvät Veli-Pekka Parviainen ja Kari Koskinen.

Ohjaajatoimintaan haetaan jatkuvasti mukaan lisää innokkaita toimijoita, joille järjestämme ohjaamiseen tarvittavan koulutuksen ja perehdytyksen. Ohjaajan ei tarvitse olla huipputason golffari , vaan perustaidot riittävät – tärkeintä on kyky tulla toimeen lasten ja nuorten kanssa! Ohjaajatoimintaa kehitetään enemmän yhteisölliseen suuntaan ja ohjaajille on suunnitteilla ohjaustoiminnan lisäksi muutakin mukavaa ohjelmaa. Tuemme ohjaajia myös heidän omassa pelillisessä kehittymisessä.

Tule rohkeasti mukaan golfohjaajaksi!

Ilmoittaudu mukaan aktiiviseen ohjaajaporukkaamme:
Juniorikoordinaattori Kaisa Ruuttila p. 0400 578 022 tai gpijunnut@golfpirkkala.fi

Golf-harrastuksen aloittaminen ei vastoin yleistä käsitystä, vaadi kalliita varustehankintoja.

Tullessasi junnuharjoituksiin riittää, kun olet pukeutunut kelinmukaisiin ulkoiluvaatteisiin ja urheilujalkineisiin. Tärkeää on, että vaatteissa on mukava liikkua, sillä golfharjoituksissa tehdään muutakin kuin golfin lajiharjoitteita. Suomen kesässä kannattaa varautua myös pieniin vesikuuroihin.

Kauden aloitusinfossa käydään läpi junioreiden välineasiat. Tärkeää on, että välineet ovat sopivan kokoiset, jotta esimerkiksi liian pitkä ja painava maila ei jarruta lajin oppimista. Alkuun pääsee hyvin meidän lainavälineillä, mutta omat mailat innostavat junnuja harjoittelemaan ja pelaamaan, joten niiden hankinta on suositeltavaa, kun laji alkaa tuntua omalta.

Uutena lasten golfsetti maksaa noin 100-150€, käytettyjä saa hyväkuntoisena noin 60-80€ hintaan. Ammattitaitoisia neuvoja mailojen valintaan saa golfkaupoista.

Kun pelaaminen kentällä alkaa kiinnostaa, Golf Pirkkalasta saa kierrokselle lainaan kärryt.

juniortoiminnan_laatuseura_lores_RGB

Ota yhteyttä

PUHEENJOHTAJA


Marjo Uusitalo p. 050 3691836

marjo.k.uusitalo@gmail.com

JÄSENET

Pasi Kristiansson, Ari Ala-Marttila
Kaisa Ruuttila, Timo Laine
Timo Ståhl, Kari Koskinen

JUNIORI-
KOORDINAATTORIT

Kaisa Ruuttila
 p. 0400 578 022
Ari Ala-Marttila
 p. 050 529 8882
gpijunnut@golfpirkkala.fi

Junioripelaajan polku
Ryhmäharjoitukset talvikaudella 2017-2018

STARTTI- JA VAUHTIRYHMÄ

STARTTI -ryhmä: Aloitteleva nuori aina eskari-iästä ylöspäin. Aiempaa kokemusta lajista tai välineistöä ei vaadita. Ryhmässä opetellaan golfin lajitekniikan perusteita, etikettiä ja tarjotaan nuorelle mahdollisuus tutustua golfiin. Tavoitteena ryhmälle on hankkia kesän aikana taidot pelata par-3 kenttää lyhennettynä vanhemman opastuksessa.

VAUHTI -ryhmä: Startti – ja Harraste -ryhmän väliin sijoittuva ryhmä, jossa jatketaan Startti -ryhmässä opittujen taitojen jalostamista Pro Kaisa Ruuttilan ja ohjaajien johdolla. Omaa välineistöä ei vaadita, mutta olisi suositeltavaa, että Vauhti -ryhmäläinen hankkisi kauden aikana jo omat mailat. Vauhti -ryhmän tavoitteena on oppia golfin perustekniikka puttaamisesta, lyhyistä chipeistä aina vajaaseen swingiin.

Talvikauden hinnat:
280 €

Maksu pitää sisällään opetuksen, lainamailat tarvittaessa ja harjoituspallot. Ilmoittaudu mukaan tästä.

HARRASTE- JA TEINIRYHMÄ

HARRASTE -ryhmä:  Golfin perusteet hallitseva nuori, joka tuntee lajitekniikan perusteet ja hieman etikettiä. Omaa välineistöä ei vaadita, mutta olisi suositeltavaa, että Harraste -ryhmäläinen hankkisi kauden aikana omat mailat. Tavoitteena ryhmälle on hankkia kesän aikana green-cardin suorittamiseen tarvittavat lajitekniset taidot sekä etiketti ja sääntötuntemus. Harjoituksia ryhmällä on 1,5 h/vko Pro Kaisa Ruuttilan ja ohjaajien johdolla. Harraste -ryhmäläisille suositellaan osallistumista Pirkanmaan Junnutourille sekä Golfliiton Tsemppitourin Easy -sarjoihin.

  TEINI-ryhmä: Kaiken tasoisille n. 13-20 -vuotiaille nuorille. Ryhmälle ei aseteta tavoitteita. Valmennus tapahtuu Pro Kaisa Ruuttilan sekä ohjaajien johdolla. Tarkoituksena on harjoitella yhdessä ilman lajin kilpailullisia tavoitteita. Ryhmä perustetaan, mikäli saamme riittävästi ilmoittautuneita.

Talvikauden hinnat:
280 €

Maksu pitää sisällään opetuksen, lainamailat tarvittaessa ja harjoituspallot.
Ilmoittaudu mukaan tästä.

TALENTTI- JA HAASTAJA-RYHMÄ

TALENTTI -ryhmä: Erillisten valintakokeiden pohjalta valitut tavoitteellisesti kilpagolfiin suuntautuvat nuoret. Ryhmän jokaisella pelaajalla on golfvalmentajan kanssa tehty viikko-ohjelma, jossa ohjattua lajitekniikan harjoittelua noin neljä tuntia viikossa, omatoimista lajitekniikan harjoittelua 2-4 kertaa viikossa, ohjattua TPI-fysiikkaharjoittelua kaksi kertaa viikossa ja omatoimiset fysiikkaharjoitukset henkilökohtaisen ohjelman mukaan. Kauden alussa pelaajilla on TPI –fysiikkatestit ja fysioterapeutin kehonkartoitukset. Kausiohjelmaan kuuluu lajitaitotestaukset ja Golfliiton fysiikkatestaukset 2x/vuosi. Pelaajien kehittymistä ja harjoittelua seurataan pelaajakortin avulla. Ryhmälle järjestetään lisäksi asiantuntijaluentoja ja ulkopuolisten valmentajien vetämiä harjoituksia.

Vuosimaksu:
1000 €

Maksu pitää sisällään golfopetuksen ja harjoituspallot.

TALVIHARJOITUKSET
26.11.2017 alkaen (viikot 46-15)

STARTTI- &  VAUHTIRYHMÄT

su 16:00 – 17:30

PGA Pro Kaisa Ruuttila ja golf-ohjaajat
Fysioterapeutti Anna Lackman

Talvikausi sisältäen:
Golfvalmentajan opetus: 16 harjoituskertaa*60min
Fysiikkaohjaajan (ft) ohjaus: 16 harjoituskertaa*30min
Asiantuntijaluennot 3-4 kpl (junioreiden vanhemmille ja isommille junnuille)
Ohjelma omatoimiharjoituksiin
Omatoimiharjoitteluun sopimushinta golfhallille

TALVIHARJOITUKSET
26.11.2017 alkaen

HARRASTE- & TEINIRYHMÄT

su 17:00 – 18:30

PGA Pro Kaisa Ruuttila ja golf-ohjaajat
Fysioterapeutti Anna Lackman

Talvikausi sisältäen:
Golfvalmentajan opetus: 16 harjoituskertaa*60min
Fysiikkaohjaajan (ft) ohjaus: 16 harjoituskertaa*30min
Asiantuntijaluennot 3-4 kpl (junioreiden vanhemmille ja isommille junnuille)
Ohjelma omatoimiharjoituksiin
Omatoimiharjoitteluun sopimushinta golfhallille

HARJOITUKSET
5.11.2017 alkaen

TALENTTI- JA HAASTAJA RYHMÄ

Ryhmä 1: ti 17-18:30 ja su 18-20
Ryhmä 2: ke 17-18:30 ja su 18-20
TPI-fysiikkatreenit ma ja to 19:30-20:30

PGA Pro Anssi Kankkonen
Fysioterapeutti Anna Lackman

Vuosimaksu sisältäen:
Ryhmätreenit ympäri vuoden 3,5h/vko (talvi: 1,5h + 2,5h – kesä 1,5h + 2h)
Tuettu talvikausikortti omatoimiseen halliharjoitteluun
Kesäkausikortti rangelle omatoimiharjoitteluun Pirkkalassa
Haastajille tuki yksityistunteihin (2x 1h “kaksari” / kk tai 2x 1⁄2h “yksäri”/kk)
Tilastointi (haastajille pakollista)
Tuettu TPI -ryhmäfysiikkaharjoittelu 2x 1h / vko ympäri vuoden, sis. 2x vuodessa TPI -testit
Asiantuntijaluennot 4 kpl
Ulkopuolisen vetämät lajiharjoitukset 3 kpl
Golfliiton fysiikkatestaus 2x / vuosi, palaute kehittymisestä
Lajitaitotestaus 2x / vuosi, palaute kehittymisestä
Pelaajakortti kehittymisen seurantaan
Kisareissujen yhteiskuljetuksiin sopimushinnat
Seuran harjoitusvälineiden vapaa käyttö
Edustustekstiili (“seurapaita”) veloituksetta
Edullisia pelioikeuspaketteja kotikentälle
Juniorikoordinaattorien tuki pelaajapolulla etenemisessä
Sekä erillisestä maksusta:
Ulkomaan pelireissu
Kotimaan pelireissu

 Jokaiselle löytyy kiva harjoitusryhmä taitotasoon tai ikään katsomatta! Juniorikoordinaattorimme Kaisa Ruuttila opastaa ja auttaa sopivan ryhmän valinnassa p. 0400 578 022 tai gpijunnut@golfpirkkala.fi

Aloittaa voi myös kesken toimintakauden!

JUNIORITOIMINNAN TUKIJAT

Viimeisimmät Junnu- ja kilpagolfuutiset