Golf Pirkkalan junioritoiminnasta sekä kilpa-golfista vastaa juniori- ja kilpagolf toimikunta. Toimikunta toimii Golf Pirkkala ry:n hallituksen ohjauksessa.

Golf Pirkkalan junnuryhmistä löytyy jokaiselle ikään, taito- ja tavoitetasoon katsomatta sopiva ryhmä – tervetuloa kokeilemaan! Juniorikoordinaattorimme Kaisa opastaa ja auttaa sopivan harjoitusryhmän valinnassa.

Golf Pirkkalan junioritoiminta perustuu Suomen Golfliiton kansalliseen juniorigolfohjelmaan. Golf Pirkkalalla on ollut toimintansa suunnitelmallisuudesta ja monipuolisuudesta tunnustuksena Golfliiton myöntämä Laatuseura-merkki vuodesta 2015.

Nuoremmat juniorit
 
Talvikaudella juniorit harjoittelevat yhdistettyissä ryhmissä, joihin juniorit jaetaan golfvalmentajan toimesta taitotason mukaan. Ryhmäjako ja harjoitusaika ilmoitetaan viimeistään ma 29.10.2018. Talviharjoitukset pidetään Nokian Kolmenkulmassa Golf Sky:n tiloissa (Juhansuonkatu 6, 37150 Nokia). Ensimmäisen ryhmän harjoitukset alkavat klo 15:00. Toinen ryhmä klo 16:00 ja kolmas 17:00.  Harjoitukset vedetään pro Kaisa Ruuttilan ja omien golfohjaajiemme johdolla. Harjoituksista on taukoa jouluna viikot 51, 52 ja 1. Kevätkausi alkaa sunnuntaina 13.1.2019. Hiihtolomaa vietetään viikolla 8 ja 9. Viimeiset harjoitukset pidetään 14.4.2019.
Golf Pirkkalan junioreiden talviharjoittelu koostuu tänä vuonna sunnuntain golfharjoitusten (1h) ja torstain golfin lajitaitojen oppimista tukevan kehon taitavuusharjoittelun (1h) yhdistelmästä. Golf Pirkkala ry sai kehontaitavuusharjoittelun toteuttamiseen OKM:n hankeavustuksen kaudelle 2019.  Taitavuusharjoittelu pidetään Pirkkalan Liikuntatalon monitoimisalissa kahdessa ryhmässä torstaisin klo 17:30 alkaen. Vetäjänä ryhmissä toimii liikunnanohjaaja Taru Väisänen. Ryhmäjako ilmoitetaan samalla kun golfryhmät (ma 29.10). OKM -tuen ansiosta kehontaitoharjoittelusta ei tule junioreille lisäkustannuksia. Kehontaitoharjoitukset alkavat torstaina 1.11.2018 ja viimeinen harjoituskerta on 25.4.2019.
Talvikauden hinta:  240€
Talvikauden harjoitusmaksut tullaan laskuttamaan joulukuussa. Tätä varten kaikkien osallistujien tulisi olla Golf Pirkkala ry:n jäseniä. Mikäli juniori ei ole vielä Golf Pirkkalan jäsen, voi jäseneksi liittyä osoitteessa www.golfpirkkala.fi
Talenttijuniorit
 
Kilpagolfiin suuntautuneeseen tavoitteellisesti golfia harjoittelevaan Talent-ryhmään pelaajat valitaan juniorigoordinaattori Kaisa Ruuttilan ja valmentaja Anssi Kankkosen yhteistyönä. Talenttijuniorit harjoittelevat ympäri vuoden kaksi kertaa viikossa. Haku Talent -ryhmään vapaamuotoisella hakemuksella (pelaajaesittely, kilpailumenestys, tavoitteet), mikä lähetetään juniorikoordinaattorille. Talenttijunioreiden golfvalmennus maksaa noin 1 000 €/vuosi ja valmennuspakettia voi täydentää seuran neuvottelemin hinnoin esim. fysiikka-, mentaali- ja pelivalmennuspalveluilla.
Talviharjoitteluun liittyviin kysymyksiin vastaa Golf Pirkkala ry:n juniorikoordinaattori Kaisa Ruuttila, sähköposti:  gpijunnut@golfpirkkala.fi

Golf on usein koko perheen yhteinen harrastus, mutta enenevässä määrin lapset ja nuoret innostuvat lajista myös ilman vanhempiaan. Golfin voi aloittaa missä iässä tahansa.

Alle kouluikäiset viihtyvät harjoitusalueilla parhaiten tutun aikuisen seurassa. Pienimmille meillä on oma Aikuinen – lapsi –ryhmä. Ohjattuun harjoitteluun siirtyminen on ajankohtaista silloin kun lapsi itse on siihen valmis. Sopivaa ikää ei lasten yksilöllisten kehityserojen vuoksi voi suositella. Startti –ryhmän harjoituksiin osallistuminen on mahdollista silloin, kun lapsella on kyky ottaa ohjeita vastaan, toimia niiden mukaisesti ja hän viihtyy muiden lasten seurassa. Golfissa lapsi ja nuori kehittyy urheilijaksi samalla tavalla kuin muissakin lajeissa. Mitä nuorempana golfiin rakastuu, sitä pidempään laji pysyy lähellä sydäntä.

Golf on mainettaan edullisempi harrastus. Esimerkiksi Vauhti –junnun kesäkauden (touko-syyskuu) kustannukset koostuvat seuraavasti: jäsenmaksu 35€ + Vauhtiryhmän kausimaksu 180€ + välineet noin 80€ + harjoituskierrokset par3 –kentällä pelimäärän mukaan 15€/kierros.

Lisätietoa:
Golf harrastuksena – lisätietoa vanhemmille
Golfvanhempien opas

Golf Pirkkala järjestää laadukasta Suomen Golfliiton Juniorigolfohjelmaan pohjautuvaa junioritoimintaa kaiken ikäisille lapsille ja nuorille. Sopiva ryhmiä löytyy niin tavoitteellisesti golfiin suhtautuvalle kuin mukavaa harrastusta etsivälle juniorille.

Alla on kuvaukset harjoitusryhmätarjonnastamme kesäkaudella 2018. Huomioi, että esimerkiksi iät ovat suuntaa antavia. Harjoituksissa voi käydä tutustumassa kaksi kertaa. Harjoitukset alkavat 7.5.2018 ja jatkuvat syyskuun loppuun, eli viimeiset harjoitukset pidetään 30.9.2018. Harjoitukset vedetään PGA pro Kaisa Ruuttilan ja omien golfohjaajiemme johdolla.

Juniorikoordinaattori Kaisa Ruuttila neuvoo ja auttaa mielellään oikean ryhmän valinnassa. Lisätietoja saat Kaisalta, puh.0400578022 tai gpijunnut@golfpirkkala.fi. Infotilaisuus kesän harjoituksista pidetään 11.4.2018 klo 18-19 Golf Pirkkalan klubitalolla.

AIKUINEN- LAPSI RYHMÄ – Golfia leikinomaisesti, lajiin tutustuminen
Aikuinen-lapsi ryhmä on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille. Aikuinen toimii ryhmässä mukana harjoitteissa sekä lapsen opastajana varsinkin turvallisuuden näkökulmasta. Aiempaa kokemusta lajista tai välineistöä ei vaadita. Ryhmässä tarjotaan lapselle mahdollisuus tutustua golfiin leikinomaisesti.

Harjoitukset: To klo 18-18:45, viikolla 20-24, 26, 31-35. (Kausi lyhyempi kuin muissa ryhmissä.)
Hinta: 50€

STARTTIRYHMÄ – Golfista innostuminen

Aloitteleva juniori aina eskari-iästä ylöspäin. Aiempaa kokemusta lajista tai välineistöä ei vaadita. Ryhmässä opetellaan golfin perusteita sekä perusliikuntataitoja ja tarjotaan lapselle mahdollisuus tutustua golfiin leikinomaisesti.

Harjoitukset: Ma klo 18-18:45 tai Ti klo 18-18:45 (harjoitukset ohjaajien vetämiä)
Hinta: 60€

VAUHTIRYHMÄ – Golfista nauttiminen

Juniori on kiinnostunut golfista ja haluaa oppia lajia enemmän. Hän osaa jo vähän golfin perustaitoja. Vauhti ryhmän tavoitteena on oppia golfin perustekniikka puttaamisesta, lyhyistä chipeistä aina vajaaseen swingiin sekä perusliikuntataitojen kehittäminen hauskalla tavalla.

Harjoitukset: Ma klo 17-18 tai Ti klo 17-18
Hinta: 120€

HARRASTERYHMÄ 1 – Mukava peli, Golf harrastuksena

Juniori on innostunut golfista ja haluaa oppia lajia enemmän. Golfin perusteet hallitseva juniori, joka tuntee lajitekniikan perusteet. Harrasteryhmän tavoitteena on syventää golfin oppimista sekä tutustua sääntöihin ja etikettiin. Juniori ei ole vielä valmis kilpailuihin yksin, mutta pystyy aikuisen kanssa pelaamaan kentällä.

Harjoitukset: Ke klo 17-18 ja Su klo 16-17:30
Hinta: 200€

TSEMPPIRYHMÄ – Golfiin rakastuminen

Golfin perusteet hallitseva juniori, joka tuntee lajitekniikan perusteet, sääntöjä ja etikettiä. Pelaajalla on jo green card ja halu kehittyä pelaajapolulla eteenpäin. Pelaajalle suositellaan osallistumista Pirkanmaan Junnutourille sekä Golfliiton Future Tourin Easy -sarjoihin.

Harjoitukset: Ke klo 18-19 ja Su klo 17-19
Hinta: 260€

HARRASTERYHMÄ 2 – Golf harrastuksena ja liikuntana

Kaiken tasoisille n. 13-18 -vuotiaille nuorille. Tarkoituksena on harjoitella ja pelata yhdessä ilman lajin kilpailullisia tavoitteita.

Nuorella on oma halu harjoitella ja kilpailla ja hän ymmärtää mitä tavoitteiden saavuttaminen vaatii.

Harjoitukset: To klo 17-18
Hinta: 120€

TAITORYHMÄ – Golfia temppuillen

Ryhmä tarkoitettu junioreille joilla halu kehittyä ja kiinnostus monipuolistamaan lajiosaamista. Taitoryhmässä harjoitellaan leppoisasti kisaillen ja kikkaillen. Ryhmä tarkoitettu ensisijaisesti talent ja tsemppiryhmän junioreille.

Harjoitukset: To klo 16-17
Hinta: 100€

ILMOITTAUDU MUKAAN!

Junioritoimintamme kulmakivi on vapaaehtoisesti mukana olevien golfohjaajiemme aktiivisuus. Talvikaudella ohjaajista ovat mukana Ville-Pekka Ojanen, Satu Koskinen ja Marko Perälä. Kesäkaudella mukaan joukkoon liittyvät Veli-Pekka Parviainen ja Kari Koskinen.

Ohjaajatoimintaan haetaan jatkuvasti mukaan lisää innokkaita toimijoita, joille järjestämme ohjaamiseen tarvittavan koulutuksen ja perehdytyksen. Ohjaajan ei tarvitse olla huipputason golffari , vaan perustaidot riittävät – tärkeintä on kyky tulla toimeen lasten ja nuorten kanssa! Ohjaajatoimintaa kehitetään enemmän yhteisölliseen suuntaan ja ohjaajille on suunnitteilla ohjaustoiminnan lisäksi muutakin mukavaa ohjelmaa. Tuemme ohjaajia myös heidän omassa pelillisessä kehittymisessä.

Tule rohkeasti mukaan golfohjaajaksi!

Ilmoittaudu mukaan aktiiviseen ohjaajaporukkaamme:
Juniorikoordinaattori Kaisa Ruuttila p. 0400 578 022 tai gpijunnut@golfpirkkala.fi

Golf-harrastuksen aloittaminen ei vastoin yleistä käsitystä, vaadi kalliita varustehankintoja.

Tullessasi junnuharjoituksiin riittää, kun olet pukeutunut kelinmukaisiin ulkoiluvaatteisiin ja urheilujalkineisiin. Tärkeää on, että vaatteissa on mukava liikkua, sillä golfharjoituksissa tehdään muutakin kuin golfin lajiharjoitteita. Suomen kesässä kannattaa varautua myös pieniin vesikuuroihin.

Kauden aloitusinfossa käydään läpi junioreiden välineasiat. Tärkeää on, että välineet ovat sopivan kokoiset, jotta esimerkiksi liian pitkä ja painava maila ei jarruta lajin oppimista. Alkuun pääsee hyvin meidän lainavälineillä, mutta omat mailat innostavat junnuja harjoittelemaan ja pelaamaan, joten niiden hankinta on suositeltavaa, kun laji alkaa tuntua omalta.

Uutena lasten golfsetti maksaa noin 100-150€, käytettyjä saa hyväkuntoisena noin 60-80€ hintaan. Ammattitaitoisia neuvoja mailojen valintaan saa golfkaupoista.

Kun pelaaminen kentällä alkaa kiinnostaa, Golf Pirkkalasta saa kierrokselle lainaan kärryt.

PUHEENJOHTAJA
Marjo Uusitalo
p. 050 3691836
marjo.k.uusitalo@gmail.com

JÄSENET
Pasi Kristiansson, Ari Ala-Marttila
Kaisa Ruuttila, Timo Laine
Timo Ståhl, Kari Koskinen

JUNIORI-
KOORDINAATTORIT

Kaisa Ruuttila
p. 0400 578 022
Ari Ala-Marttila
p. 050 529 8882
gpijunnut@golfpirkkala.fi

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANI

Junioripelaajan polku

 Jokaiselle löytyy kiva harjoitusryhmä taitotasoon tai ikään katsomatta! Juniorikoordinaattorimme Kaisa Ruuttila opastaa ja auttaa sopivan ryhmän valinnassa p. 0400 578 022 tai gpijunnut@golfpirkkala.fi

Aloittaa voi myös kesken toimintakauden!

JUNIORITOIMINNAN TUKIJAT

Viimeisimmät Junnu- ja kilpagolfuutiset

GPi:n väkeä mukana Espanjassa FinnishGolf.com juniorikisassa

Vuosi vaihtui ja kisakausikin jo käynnistyi junioreilla Espanjassa kansainvälisessä FinnishGolf.com by Fuge Team Lauro kisassa, joka käydään 3.-5.1.2019. Kisa on ensimmäisiä uusilla säännöillä pelattavia kisoja. Tuomaroimassa ovat GPi:stä Mikko ja Tiiti Saarinen sekä Tapio Korpiharju. Pelaajista mukaan pääsivät Max Laine&hellip

Kokoukset ja puurotarjoilu keräsivät klubin täyteen 20.11.

Tiistaina 20.11. klubilla oli hyvin toiminnantäyteinen ilta. Ensimmäisenä pidettiin osakkaiden kesken Golf Pirkkala Oy:n syysyhtiökokous klo 17:00. Kokouksessa esitettiin mm. Peliohjesääntö ja osakkailta perittävät maksu v. 2019 sekä tulevan vuoden talousarvio. Kokouksen pöytäkirjan löydät kotisivuilta Organisaatio -osiosta kohdasta Golf Pirkkala&hellip

GPi ehdolla Vakuuttavin Seuratoimija 2018 -äänestyksessä

Golf Pirkkala ry:n Junioritoimikunnan pj Marjo Uusitalo on ansaitusti edennyt finalistien joukkoon Vakuuttavin Seuratoimija 2018 -äänestyksessä, ihan mahtavaa! Voit käydä antamassa äänesi golfille & Marjolle 25.11. mennessä osoitteessa: https://bit.ly/2zlCi96 Iso käsi Marjolle uskomattoman hienosta työstä tällä kaudella! ”Urheiluseuroissa vaikuttaa tuhansia kiitoksen ansaitsevia&hellip

Golf Pirkkala Suomen suurin junioriseura

Pitkäjänteinen junioritoiminta on nostanut Golf Pirkkalan pelaajamäärältään Suomen suurimmaksi junioriseuraksi 312 pelaajalla. Jo toista vuotta Golf Pirkkalassa on myös eniten tyttöjunioreita, 77. Aktiivisen toiminnan yhtenä suurimpina haasteina on pelitilan löytyminen ruuhkaisella kentällä. Kentän mahdollisten laajennussuunnitelmien toteutuminen olisi junioritoiminnan näkökulmasta erittäin&hellip