Päivitetty 15.09.2020

Korona-kesä alkaakin olla nyt takanapäin. Aivan mahtava vuosi on ollut kaikesta huolimatta. Juniorimme ovat toistuvasti tuoneet superloistavaa menestystä, monellakin saralla. Muutama nosto tulee ottaa esille.

  1. Juniorien joukkue SM-kultaa   <Lue lisää>
  2. Junioreiden reikäpeli SM-kisat. Pojat 21v sarjasta upeasti pronssia Vihtori Eskolalle.
  3. Aamulehti Junnutour voitto Golf Pirkkalalle    <Lue lisää>
  4. Seuran mestaruuskisat –  juniorit varastivat podiumin sarjassa Miehet   <Lue lisää>

Nyt onkin aika suunnata katse tulevaan talveen ja vuoteen 2021.

Talviharjoittelu alkaa marraskuun alussa ja ilmoittautuminen on avattu. Ilmoittaudu mukaan tästä.

 

Suomen suurin juniorigolfseura

Golf Pirkkalassa ohjattua toimintaa lapsille ja nuorille järjestää Golf Pirkkala ry:n juniori- ja kilpagolftoimikunta. Toimikunta toimii Golf Pirkkala ry:n hallituksen ohjauksessa. Golf Pirkkala on Suomen suurin junioriseura: kaikkiaan juniori-ikäisiä golfareita on seurassa jäseninä 343, joista 82 tyttöä. Ohjattuun toimintaan osallistuu vuosittain noin 150 lasta ja nuorta.

Kansallisesti tunnustettua laatua – Pirkanmaan ensimmäinen Tähtiseura

Golf Pirkkalan junioritoiminta on kansallisesti tunnustettua laadustaan: Junioritoiminnan Laatuseura jo vuodesta 2015 ja Olympiakomitean Tähtiseura vuodesta 2019! Golf Pirkkalan junioritoiminta perustuu Suomen Golfliiton kansalliseen juniorigolfohjelmaan.

Golf Pirkkalan junnuryhmistä löytyy jokaiselle lapselle ja nuorelle ikään, taito- ja tavoitetasoon katsomatta sopiva ryhmä – tervetuloa kokeilemaan! Juniorikoordinaattorimme Kaisa opastaa ja auttaa sopivan harjoitusryhmän valinnassa.

Kaikkien Golf Pirkkalan junioritoimintaan osallistuvien tulee olla Golf Pirkkala ry:n jäseniä. Seuraan liittyvät Aikuinen-lapsi- ja Startti -ryhmien osallistujat saavat ensimmäisen vuoden jäsenmaksun verran alennusta ryhmän osallistumismaksusta. Muiden junioreiden maksu koostuu vuosittaisesta jäsenmaksusta ja ryhmäkohtaisesta harjoitusmaksusta. Tarkemmat ryhmäkuvaukset ja ryhmien harjoitusmaksut löytyvät GPi Junnut – Ryhmien sivustolta.

Kaikki Golf Pirkkala ry:n jäsenet ovat Suomen Golfliiton vakuutusturvan piirissä, niin ohjatuissa kuin omatoimisissakin harjoituksissa. Lisätietoa liiton jäseneduista ja vakuutusturvasta täältä

Harjoitteluun ja junioritoimintaan liittyviin kysymyksiin vastaa Golf Pirkkala ry:n juniorikoordinaattori Kaisa Ruuttila, sähköposti: gpijunnut@gmail.com

Golf on usein koko perheen yhteinen harrastus, mutta enenevässä määrin lapset ja nuoret innostuvat lajista myös ilman vanhempiaan. Golfin voi aloittaa missä iässä tahansa.

Alle kouluikäiset viihtyvät harjoitusalueilla parhaiten tutun aikuisen seurassa. Pienimmille meillä on oma Aikuinen–lapsi –ryhmä. Ohjattuun harjoitteluun siirtyminen on ajankohtaista silloin kun lapsi itse on siihen valmis. Sopivaa ikää ei lasten yksilöllisten kehityserojen vuoksi voi suositella. Startti –ryhmän harjoituksiin osallistuminen on mahdollista silloin, kun lapsella on kyky ottaa ohjeita vastaan, toimia niiden mukaisesti ja hän viihtyy muiden lasten seurassa. Golfissa lapsi ja nuori kehittyy urheilijaksi samalla tavalla kuin muissakin lajeissa. Mitä nuorempana golfiin rakastuu, sitä pidempään laji pysyy lähellä sydäntä.

Golf on mainettaan edullisempi harrastus. Esimerkiksi Vauhti-ryhmän juniorin kesäkauden (touko-syyskuu) kustannukset koostuvat seuraavasti: jäsenmaksu 45 € + Vauhti-ryhmän kausimaksu 110 € + välineet noin 100 € + harjoituskierrokset Easy–kentällä pelimäärän mukaan 20 €/kierros.

Lisätietoa:
Golf harrastuksena – lisätietoa vanhemmille
Golfvanhempien opas

Golf Pirkkala Ry järjestää laadukasta golfvalmennusta ympäri vuoden kaiken ikäisille lapsille ja nuorille. Harjoitusryhmiin ja toimintaamme voit tutustua tarkemmin GPi junnujen omilla Ryhmätoiminnan sivuilla.

Meillä golfia voi käydä myös kokeilemassa ilman sitoumusta – tutustumiskäynnistä voit sopia juniorikoordinaattorimme Kaisa Ruuttilan kanssa gpijunnut@gmail.com – Tervetuloa kokeilemaan!

Golf Pirkkalassa golfohjaajina toimii 15 golfohjaajan Team Turkoosi. Startti- ja Vauhtiryhmien vastuuohjaajana toimii liikunnanohjaaja Taru Väisänen ja muita ryhmiä vetää golfvalmentaja Kaisa Ruuttila. Golfohjaajat toimivat harjoituksissa vastuuvetäjän apuna.

Ohjaajatoimintaan haetaan jatkuvasti mukaan lisää innokkaita toimijoita, joille järjestämme ohjaamiseen tarvittavan koulutuksen ja perehdytyksen. Ohjaajan ei tarvitse olla huipputason golffari , vaan perustaidot riittävät – tärkeintä on kyky tulla toimeen lasten ja nuorten kanssa! Ohjaajatoimintaa kehitetään enemmän yhteisölliseen suuntaan ja ohjaajille on suunnitteilla ohjaustoiminnan lisäksi muutakin mukavaa ohjelmaa. Tuemme ohjaajia myös heidän omassa pelillisessä kehittymisessä.

Tule rohkeasti mukaan golfohjaajaksi!

Lisätietoja Team Turkoosin toiminnasta:
Juniorikoordinaattori Kaisa Ruuttila p. 0400 578 022 tai gpijunnut@gmail.com

Golf-harrastuksen aloittaminen ei, vastoin yleistä käsitystä, vaadi kalliita varustehankintoja.

Tullessasi junnuharjoituksiin riittää, kun olet pukeutunut kelinmukaisiin ulkoiluvaatteisiin ja urheilujalkineisiin. Tärkeää on, että vaatteissa on mukava liikkua, sillä golfharjoituksissa tehdään muutakin kuin golfin lajiharjoitteita. Suomen kesässä kannattaa varautua myös pieniin vesikuuroihin. Aluksi et tarvitse omia mailoja – meiltä löytyy kaikki tarvittava lainaksi!

Golfkärpäsen puraistessa on aika harkita omien mailojen hankintaa. Omat mailat innostavat junnuja harjoittelemaan ja pelaamaan, joten niiden hankinta on suositeltavaa, kun laji alkaa tuntua omalta. Tärkeää on, että välineet ovat sopivan kokoiset, jotta esimerkiksi liian pitkä ja painava maila ei jarruta lajin oppimista.

Uutena lasten golfsetti maksaa noin 100-150€, käytettyjä saa hyväkuntoisena noin 60-80€ hintaan. Ammattitaitoisia neuvoja mailojen valintaan saa golfkaupoista. Käytettyjä mailoja voi kysellä esim. Golf Pirkkalan Juniorit -Facebookryhmässä. Kun pelaaminen kentällä alkaa kiinnostaa, Golf Pirkkalasta saa kierrokselle lainaan kärryt.

Tässä TeamGPi pelaajat:

Roope Kangas
Kari Tolonen
Marko Vähätalo
Markku Kelloniemi
Timo Tulisalmi
Jukka Pajunen
Markus Heikkilä
Veli-Pekka Parviainen
Airi Kärki
Tuula Kemppi
Olli Järvi
Jukka Lintula
Henri Lipsanen
Markku Parviainen
Jari Sorvali
Josefiina Anttila (juniori)
Roope Juslin (juniori)
Maria Lahdensuo (juniori)
Vertti Perälä (juniori)
Sampo Ståhl (juniori)
Roni Uusitalo (juniori)
Max Laine (juniori)
Alex Laine  (juniori)

PUHEENJOHTAJA
Jani Kankaanpää
p. 040 746 7903
jani@telttakatu.net

JÄSENET
Sami Övermark, Marjo Uusitalo
Kati Kokko, Kari Koskinen
Ari Ala-Marttila, Timo Ståhl
Katri Palmu ja Katja Roiha

JUNIORI-KOORDINAATTORI
Kaisa Ruuttila
p. 0400 578 022
gpijunnut@gmail.com

Junioripelaajan polku

 Jokaiselle löytyy kiva harjoitusryhmä taitotasoon tai ikään katsomatta! Juniorikoordinaattorimme Kaisa Ruuttila opastaa ja auttaa sopivan ryhmän valinnassa p. 0400 578 022 tai gpijunnut@gmail.com

Aloittaa voi myös kesken toimintakauden!

JUNIORITOIMINNAN TUKIJAT

Viimeisimmät Junnu- ja kilpagolfuutiset

Josefiina ja Alex voittajina Future tourin finaalissa

Future Tour huipentui viime viikonloppuna Kurk Golfissa pelattuun finaaliin. Kilpailu pelattiin kaksipäiväisenä kaikissa sarjoissa, ja Easy-sarjoja lukuunottamatta kilpailuun otettiin mukaan FJAR (Finnish Junior Amateur Ranking) – ranking – järjestyksessä, joten kesän aikana saavutettu menestys palkittiin paikalla finaalissa. Golf Pirkkalasta kisoissa&hellip

Sampo Ståhlille upea voitto FJT-kisassa!

Sampo Ståhl voitti Junioreiden pääkiertueella Tawast Golfissa Sampo Ståhl nappasi makean voiton Finnish Junior Tourilla (FJT) Tawast Golfissa 5-6.9. pelatussa kuudennessa osakilpailussa. Voitto on tietysti Sampolle henkilökohtaisesti tärkeä ja arvokas, mutta hieno myös seurallemme, sillä tämä osoittaa juniorityömme mahdollistavan kilpapelaajien kasvun aina&hellip

Aamulehti Junnutourin voitto Golf Pirkkalaan!

Aamulehti Junnutour huipentui lauantaina 5.9. finaaliin, joka pelattiin kotikentällämme. Kilpailuissa oli mukana yhteensä 54 pelaajaa sekä huikea määrä talkoolaisia mahdollistamassa upean päivän kaikille junioreille! Kisa startattiin yhteislähtönä klo 14 ja kisassa pelattiin etuysi. Lisäksi yhdeksännen ja ensimmäisen väylän välissä oli&hellip

Junnujen Future Tour menestys jatkuu

Future touria Loimijoella Sunnuntaina 30.8 pelattiin viimeinen Future Tourin Lännen alueen kisa Loimijoki Golfissa. Tälläkin kertaa Golf Pirkkalasta oli mukana runsaasti junnuja! Yhteensä kymmenen pelaajaa oli mukana seurastamme eri sarjoissa. Ensimmäisenä ykköstiiltä matkaan lähtivät Pojat Challengen pelaajat, jossa seurastamme oli&hellip