Golf Pirkkalan junioritoiminnasta sekä kilpa-golfista vastaa juniori- ja kilpagolf toimikunta. Toimikunta toimii Golf Pirkkala ry:n hallituksen ohjauksessa.

Golf Pirkkalan junnuryhmistä löytyy jokaiselle ikään, taito- ja tavoitetasoon katsomatta sopiva ryhmä – tervetuloa kokeilemaan! Juniorikoordinaattorimme Kaisa opastaa ja auttaa sopivan harjoitusryhmän valinnassa.

Golf Pirkkalan junioritoiminta perustuu Suomen Golfliiton kansalliseen juniorigolfohjelmaan. Golf Pirkkalalla on ollut toimintansa suunnitelmallisuudesta ja monipuolisuudesta tunnustuksena Golfliiton myöntämä Laatuseura-merkki vuodesta 2015.

Kesäkausi 2019
Golf Pirkkala järjestää kesäkaudella 2019 ohjattua ryhmätoimintaa kaiken ikäisille ja taitotasoisille lapsille ja nuorille. Kesän harjoituskausi alkaa kaikille lapsille ja nuorille avoimilla Junnutoiminnan avajaisilla sunnuntaina 28.4.2019 klo 14-16. Avajaisiin ovat tervetulleita kaikki golfista kiinnostuneet! Harjoitusryhmät aloittavat toimintansa viikolla 19 ja harjoituskausi päättyy viikolla 39.

Kaikkien Golf Pirkkalan junioritoimintaan osallistuvien tulee olla Golf Pirkkala Ry:n jäseniä. Vuonna 2019 seuraan liittyvät Aikuinen-lapsi- ja Startti -ryhmien osallistujat saavat ensimmäisen vuoden jäsenmaksun 35€ verran alennusta ryhmän osallistumismaksusta. Muiden junioreiden maksu koostuu vuosittaisesta jäsenmaksusta 35€ ja ryhmäkohtaisesta harjoitusmaksusta. Kesän harjoitusmaksut laskutetaan kesäkuun aikana.

Kaikki Golf Pirkkala Ry:n jäsenet ovat Suomen Golfliiton vakuutusturvan piirissä niin ohjatuissa kuin omatoimisissakin harjoituksissa. Lisätietoa liiton jäseneduista ja vakuutusturvasta täältä

Kesäharjoitteluun liittyviin kysymyksiin vastaa Golf Pirkkala ry:n juniorikoordinaattori Kaisa Ruuttila, sähköposti:  gpijunnut@golfpirkkala.fi

Golf on usein koko perheen yhteinen harrastus, mutta enenevässä määrin lapset ja nuoret innostuvat lajista myös ilman vanhempiaan. Golfin voi aloittaa missä iässä tahansa.

Alle kouluikäiset viihtyvät harjoitusalueilla parhaiten tutun aikuisen seurassa. Pienimmille meillä on oma Aikuinen – lapsi –ryhmä. Ohjattuun harjoitteluun siirtyminen on ajankohtaista silloin kun lapsi itse on siihen valmis. Sopivaa ikää ei lasten yksilöllisten kehityserojen vuoksi voi suositella. Startti –ryhmän harjoituksiin osallistuminen on mahdollista silloin, kun lapsella on kyky ottaa ohjeita vastaan, toimia niiden mukaisesti ja hän viihtyy muiden lasten seurassa. Golfissa lapsi ja nuori kehittyy urheilijaksi samalla tavalla kuin muissakin lajeissa. Mitä nuorempana golfiin rakastuu, sitä pidempään laji pysyy lähellä sydäntä.

Golf on mainettaan edullisempi harrastus. Esimerkiksi Vauhti –junnun kesäkauden (touko-syyskuu) kustannukset koostuvat seuraavasti: jäsenmaksu 35€ + Vauhtiryhmän kausimaksu 100€ + välineet noin 80€ + harjoituskierrokset par3 –kentällä pelimäärän mukaan 15€/kierros.

Lisätietoa:
Golf harrastuksena – lisätietoa vanhemmille
Golfvanhempien opas

Golf Pirkkala järjestää laadukasta Suomen Golfliiton Juniorigolfohjelmaan pohjautuvaa junioritoimintaa kaiken ikäisille lapsille ja nuorille. Sopiva ryhmiä löytyy niin tavoitteellisesti golfiin suhtautuvalle kuin mukavaa harrastusta etsivälle juniorille.

Juniorikoordinaattori Kaisa Ruuttila neuvoo ja auttaa mielellään oikean ryhmän valinnassa. Lisätietoja saat Kaisalta, puh.0400578022 tai gpijunnut@golfpirkkala.fi. Infotilaisuus kesän harjoituksista pidetään 28.4.2019 klo 14-16 Golf Pirkkalan klubitalolla.

AIKUINEN- LAPSI RYHMÄ – Golfia leikinomaisesti, lajiin tutustuminen
Aikuinen-lapsi ryhmä on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille. Aikuinen toimii ryhmässä mukana harjoitteissa sekä lapsen opastajana varsinkin turvallisuuden näkökulmasta. Aiempaa kokemusta lajista tai välineistöä ei vaadita. Ryhmässä tarjotaan lapselle mahdollisuus tutustua golfiin leikinomaisesti. Lapset ovat Golfliiton vakuutusturvan piirissä seuran jäsenyyden kautta. Avustavalla aikuisella tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus tai vakuutusturva Golfliiton jäsenyyden kautta.

Harjoitukset: torstaisin klo 17-17:45
Ohjaaja: PGA Pro Kaisa Ruuttila

Hinta: 50€

STARTTIRYHMÄ – Golfista innostuminen

Aloitteleva juniori aina eskari-iästä ylöspäin. Aiempaa kokemusta lajista tai omia välineitä ei vaadita. Ryhmässä opetellaan golfin perusteita sekä perusliikuntataitoja ja tarjotaan lapselle mahdollisuus tutustua golfiin leikinomaisesti. Tärkeä osa harjoituksia on golfin oppimista tukeva perusliikuntataitojen kehittäminen hauskalla tavalla.

Harjoitukset: Ryhmä 1 maanantaisin klo 17-17:45 ja ryhmä 2 tiistaisin klo 17-17:45
Ohjaaja: Golfohjaaja / liikunnanohjaaja Taru Väisänen ja golfohjaajat
Hinta: 80€

VAUHTIRYHMÄ – Golfista nauttiminen

Juniori on kiinnostunut golfista ja haluaa oppia lajia enemmän. Hän osaa jo vähän golfin perustaitoja. Vauhti ryhmän tavoitteena on oppia golfin perustekniikka puttaamisesta, lyhyistä chipeistä aina vajaaseen swingiin. Tärkeä osa harjoituksia on golfin oppimista tukeva perusliikuntataitojen kehittäminen hauskalla tavalla.

Harjoitukset: Ryhmä 1 maanantaisin klo 18-19 ja ryhmä 2 tiistaisin klo 18-19
Ohjaaja: Golfohjaaja / liikunnanohjaaja Taru Väisänen ja golfohjaajat
Hinta: 100€

HARRASTERYHMÄ 1 – Mukava peli, Golf harrastuksena

Juniori on innostunut golfista ja haluaa oppia lajia enemmän. Golfin perusteet hallitseva juniori, joka tuntee lajitekniikan perusteet. Harrasteryhmän tavoitteena on syventää golfin oppimista sekä tutustua sääntöihin ja etikettiin. Juniori ei ole vielä valmis kilpailuihin yksin, mutta pystyy aikuisen kanssa pelaamaan kentällä.

Harjoitukset: To klo 18-19 ja Su klo 14:30-16
Ohjaaja: PGA Pro Kaisa Ruuttila ja golfohjaajat
Hinta: 220€

TSEMPPIRYHMÄ 1 ja 2 – Golfiin rakastuminen

Golfin perusteet hallitseva juniori, joka tuntee lajitekniikan perusteet, sääntöjä ja etikettiä. Pelaajalla on jo green card ja halu kehittyä pelaajapolulla eteenpäin. Pelaajalle suositellaan osallistumista Pirkanmaan Junnutourille sekä Golfliiton Future Tourin Easy -sarjoihin.
Ryhmä 1 on tarkoitettu ensisijaisesti Tsemppiryhmässä kaudella 2018 mukana olleille.
Ryhmä 2 on tarkoitettu uusille Tsemppiläisille (junnulla on jo green card ja halu kehittyä pelaajapolulla).

Harjoitukset: Ryhmä 1 harjoittelee keskiviikkoisin klo 17-18 ja sunnuntaisin klo 16-17:30.
Harjoitukset: Ryhmä 2 harjoittelee keskiviikkoisin klo 18-19 ja sunnuntaisin klo 17:30-19.
Ohjaaja: PGA Pro Kaisa Ruuttila ja golfohjaajat
Hinta: 260€ (sis. GPi-edustuspaita)

“TEINIEN” TEHOSTARTTI

Ryhmä on tarkoitettu yli 13-v nuorille, jotka ovat kiinnostuneet golfista harrastuksena, mutta heillä ei ole aikaisempaa golftaustaa. Tarkoituksena on tutustua golfiin harrastuksena ja oppia perusvalmiudet golfin harjoitteluun. Jos nuori innostuu golfista, voi harrastusta jatkaa kesän harjoitusryhmissä, esimerkiksi Harraste 1 tai 2. Golfkentältä saa kaikki tarvittavat välineet lainaan.

Tehostartin päivät: ma 29.4.2019 klo 16:30-18:00 ja pe 3.5. klo 16:30-18:00
Hinta: ilmainen

HARRASTERYHMÄ 2 – Golf harrastuksena ja liikuntana

Kaiken tasoisille n. 13-18 -vuotiaille nuorille. Tarkoituksena on harjoitella ja pelata yhdessä ilman lajin kilpailullisia tavoitteita.

Harjoitukset: To klo 19-20
Ohjaaja: PGA Pro Kaisa Ruuttila ja golfohjaajat
Hinta: 135€

TAITORYHMÄ – Golfia temppuillen

Ryhmä tarkoitettu junioreille joilla halu kehittyä ja kiinnostus monipuolistamaan lajiosaamista. Taitoryhmässä harjoitellaan leppoisasti kisaillen ja kikkaillen. Ryhmä tarkoitettu ensisijaisesti Tsemppi- ja Talentti -ryhmien junioreille.

Harjoitukset: Torstaisin klo 16-17 (ei vko 22, 26, 31)
Ohjaaja: PGA Pro Kaisa Ruuttila ja golfohjaajat
Hinta: 100€

TALENTTIRYHMÄ – Kohti kilpagolfia

Kilpagolfiin suuntautuneeseen, tavoitteellisesti golfia harjoittelevaan, Talent-ryhmään pelaajat valitaan juniorigoordinaattori Kaisa Ruuttilan ja valmentaja Anssi Kankkosen yhteistyönä. Talenttijuniorit harjoittelevat ympäri vuoden kaksi kertaa viikossa. Haku Talent -ryhmään tapahtuu vapaamuotoisella hakemuksella (pelaajaesittely, kilpailumenestys, tavoitteet), mikä lähetetään juniorikoordinaattorille.

Talenttijunioreiden golfvalmennus maksaa noin 1 000 €/vuosi ja valmennuspakettia voi täydentää seuran neuvottelemin hinnoin esim. fysiikka-, mentaali-, tilasto- ja pelivalmennuspalveluilla.

Harjoitukset: Noin 2krt/vko ympäri vuoden oman ohjelman mukaan
Ohjaaja: PGA Pro Anssi Kankkonen
Hinta: n.1000€

ILMOITTAUDU MUKAAN KESÄN HARJOITUKSIIN!

Golf Pirkkalassa golfohjaajina toimivat: Ari Ala-Marttila, Kari Koskinen, Satu Koskinen, Anita Mäkelä, Ville-Pekka Ojanen, Veli-Pekka Parviainen, Marko Perälä, Lauri Ruoholahti ja Taru Väisänen.

Ohjaajatoimintaan haetaan jatkuvasti mukaan lisää innokkaita toimijoita, joille järjestämme ohjaamiseen tarvittavan koulutuksen ja perehdytyksen. Ohjaajan ei tarvitse olla huipputason golffari , vaan perustaidot riittävät – tärkeintä on kyky tulla toimeen lasten ja nuorten kanssa! Ohjaajatoimintaa kehitetään enemmän yhteisölliseen suuntaan ja ohjaajille on suunnitteilla ohjaustoiminnan lisäksi muutakin mukavaa ohjelmaa. Tuemme ohjaajia myös heidän omassa pelillisessä kehittymisessä.

Tule rohkeasti mukaan golfohjaajaksi!

Ilmoittaudu mukaan aktiiviseen ohjaajaporukkaamme:
Juniorikoordinaattori Kaisa Ruuttila p. 0400 578 022 tai gpijunnut@golfpirkkala.fi

Golf-harrastuksen aloittaminen ei vastoin yleistä käsitystä, vaadi kalliita varustehankintoja.

Tullessasi junnuharjoituksiin riittää, kun olet pukeutunut kelinmukaisiin ulkoiluvaatteisiin ja urheilujalkineisiin. Tärkeää on, että vaatteissa on mukava liikkua, sillä golfharjoituksissa tehdään muutakin kuin golfin lajiharjoitteita. Suomen kesässä kannattaa varautua myös pieniin vesikuuroihin.

Kauden aloitusinfossa käydään läpi junioreiden välineasiat. Tärkeää on, että välineet ovat sopivan kokoiset, jotta esimerkiksi liian pitkä ja painava maila ei jarruta lajin oppimista. Alkuun pääsee hyvin meidän lainavälineillä, mutta omat mailat innostavat junnuja harjoittelemaan ja pelaamaan, joten niiden hankinta on suositeltavaa, kun laji alkaa tuntua omalta.

Uutena lasten golfsetti maksaa noin 100-150€, käytettyjä saa hyväkuntoisena noin 60-80€ hintaan. Ammattitaitoisia neuvoja mailojen valintaan saa golfkaupoista.

Kun pelaaminen kentällä alkaa kiinnostaa, Golf Pirkkalasta saa kierrokselle lainaan kärryt.

PUHEENJOHTAJA
Marjo Uusitalo
p. 050 3691836
marjo.k.uusitalo@gmail.com

JÄSENET
Pasi Kristiansson, Ari Ala-Marttila
Kaisa Ruuttila, Timo Laine
Anssi Kankkonen, Kari Koskinen
ja Timo Ståhl

JUNIORI-
KOORDINAATTORIT

Kaisa Ruuttila
p. 0400 578 022
gpijunnut@golfpirkkala.fi

Junioripelaajan polku

 Jokaiselle löytyy kiva harjoitusryhmä taitotasoon tai ikään katsomatta! Juniorikoordinaattorimme Kaisa Ruuttila opastaa ja auttaa sopivan ryhmän valinnassa p. 0400 578 022 tai gpijunnut@golfpirkkala.fi

Aloittaa voi myös kesken toimintakauden!

JUNIORITOIMINNAN TUKIJAT

Viimeisimmät Junnu- ja kilpagolfuutiset

Pirkkalan Mestaruuksista mittelöitiin 14.9.

Pirkkalan kunnan Mestaruuskisat pelattiin 14.9. Pirkkalassa asuvien golfareiden Mestaruuskisat järjestettiin tänä vuonna 14.9. klo 10 alkaen. Kisaajia oli tänä vuonna hienosti 59. Kilpailijat jaettiin useisiin eri sarjoihin; Miehet, Naiset, Miehet50+, Naiset 50+ sekä Juniorit. Jokaisessa sarjassa pelimuotona oli tasoituksellinen pistebogey.&hellip

Vaihto-oppilasinfo 27.9. klubilla

Oletko 14-18-vuotias? Kiinnostaisiko sinua vaihtovuosi golfin parissa? Jos vastasit molempiin kysymyksiin ”kyllä”, sinun kannattaa tulla seuraamaan Golf Pirkkalan klubilla järjestettävää vaihtoinfoa perjantaina 27.9. klo 18 alkaen. Universal Players Global mahdollistaa nuorille ympärivuotisen lajiharjoittelun ja laadukkaan koulutuksen loistokkaissa puitteissa. Kohteita löytyy&hellip

Junnujen päätöskisat 28.9. ja 29.9.

Junnujen kesäkausi päättyy 28.-29.9. viikonloppuna treeniryhmien päätöskisoihin. Lauantaina 28.9. kisaavat startti-ja vauhtiryhmäläiset, sunnuntaina 29.9. taas tsemppi-ja harrasteryhmäläiset. Kipailumaksu 15e sisältää ruokailun pelin jälkeen. Ilmoittaudu mukaan nexgolfissa tai suoraan caddiemasterille p. 010 292 6900, caddiemaster@golfpirkkala.fi. 28.9. Startti- ja Vauhtiryhmät: Kisassa pelataan väylät&hellip

Huikea FFJT Finaali kisattiin viikonloppuna

Menneenä viikonloppuna Pirkkalassa pelattiin alle 21-vuotiaiden junioreiden Fujitsu Finnish Junior Tour -kiertueen finaalikisa. Kisassa oli mukana 78 Suomen parasta alle 21-vuotiasta juniorigolfaria, joista jopa yhdeksän oli GPi:n junnuja! Lauantaina pelattiin kaksi kierrosta ja sunnuntaina kolmas kierros. Fiilikset olivat Pirkkalassa huikeat&hellip