Tapio

Kiitokset kaikille sääntöiltaan osallistuneille. Osallistujat olivat kivasti aktiivisia ja kysymyksiä tuli niin esityksen lomassa kuin sen jälkeenkin. Parin kysymyksen kohdalla katsoin asiaa vielä uudelleen kirjoista näin jälkikäteen ja huomasin että vastauksiani niihin on hyvä korjata ja täsmentää, ettei kenellekään jäisi väärää käsitystä.

Reiän vaurioituminen tulkitaan viheriön vaurioitumiseksi ja pelaaja saa korjata vaurioitunutta reikää samojen sääntökohtien mukaan kuin viheriötäkin. Näin esimerkiksi lipun poistamisessa tai asettamisessa syntyneitä reiän vaurioita pelaaja saa korjata mutta ei reiän luonnollista kulumaa.

Viheriön parantamiseksi pelaajalta kiellettyjen toimenpiteiden ja viheriöiden vaurioihin kuulumattomaksi katsottavien asioiden listaa olin tiivistänyt esityksessä liian paljon. Täsmällisemmin ilmaistuna ”viheriöllä olevan vaurion” ei katsota käsittävän mitään vaurioita tai olosuhteita, jotka aiheutuvat:
– Normaaleista viheriön yleiskunnon hoitotoimenpiteistä (esim. ilmastusreiät ja pystyleikkauksesta aiheutuvat jäljet)
– Sadetuksesta tai sateesta tai muista luonnonvoimista
– Luonnollisesta viheriön pinnan puutteellisuudesta (esim. rikkaruohot tai paljaat, sairaat tai epätasaisen kasvun alueet)
– Normaalista reiän kulumisesta

Tapio Korpiharju