Syksy

Pitkä ja helteinen kausi alkaa pikkuhiljaa kääntymään lopuilleen ja viimeiset pelisäät ovat käsillä. Tässä vaiheessa vuotta yöpakkasia esiintyy jo usein ja aamut ovat melkoisen kylmiä. Olemme pyrkineet sulkemaan aamujen lähtöjä jo hieman ennakkoon, mutta lopullinen kuuratilanne selviää aina vasta aamulla. Kentänhoito tekee joka aamu katsauksen kentälle ja tiedotamme kentän avaamisesta päiväkohtaisesti. Aamupäivisin kannattaakin seurailla kotisivuja ja Golf Pirkkalan Facebookia. Viileimpinä aamuina lähtöajat saattavat alkuperäisestä viivästyä, mistä olemme kovin pahoillamme ja toivomme pelaajilta ymmärrystä tilanteeseen. Liian aikaisin kentälle päästäminen ja kuuraisella kentällä pelaaminen voivat vaikuttaa tuhoisasti pitkälle ensi vuoteen asti, joten riskejä ei kannata tässä asiassa ottaa.

Monia pelaajia jo kovin mietityttää, koska kenttämme tämän kauden osalta suljetaan. Vielä ei ole tarkkaa päivää ilmoitettu, mutta viimeiset pelipäivät tässä varmastikin ovat jo käsillä. Loppuviikon sääennuste näyttää melkoisen talviselle ja vilahtaa ennusteissa jopa lumihiutaleitakin. Ihan varmaksi emme siis pysty vielä lupaamaan, päästäänkö viikonloppuna pelailemaan. Mikäli pelihimoja vielä riittää, kannattaa pelivarauksia mahdollisuuksien mukaan ajoittaa nyt kaiken varalta lähipäiville 🙂 Kenttä on yhä hienossa kunnossa ja lehdetkin on puhallettu väyliltä pois, joten tervetuloa vielä viimeisille syyspeleille!

HUOM. Range tulee sulkeutumaan samoihin aikoihin kentän kanssa. Taivasalla olevat lyöntimatot siivotaan 24.10. talviteloille, mutta katokseen pääsee vielä lyömään. Katoksessa kannattaakin hyödyntää lämpölamppuja, jotka lämmittävät ihanasti viileimpinä päivinä! 

 

”Loppusyksyn halla ja yöpakkaset tarkoittavat sitä, että kentänhoito joutuu tekemään nopeitakin päätöksiä kenttien sulkemisesta aamun tai edellisen illan tunteina. Pelaajien toivotaan asennoituvan viilenevien säiden myötä peliaikojen mahdollisiin siirtymiseen ja perumisiin. Kun lämpömittarin lukema laskee, ja ruohon pinta jäätyy, sille ei kenttämestari mahda mitään. Tämä pitäisi golfareiden ottaa huomioon pelipäivän aamuna, jotta ei tule pettymystä paikan päällä. Kyseessä on kuitenkin aina asiantuntijan arvio, ja sitä olisi opittava kunnioittamaan.

Jäisellä nurmella käveleminen on hyvin vahingollista ja ruoho kärsii aina. Kaikki jäljet eivät näy juhannukseen asti, mutta jokainen jälki rikkoo ruohon solukkoa. Tämä antaa kasvitaudeille otolliset olosuhteet. Ensimmäiset hallat ja yöpakkaset ovat ruohon kannalta kaikkein haitallisimpia. Tällöin jos koskaan kenttää pitää varjella ylimääräisiltä painumilta. Vaikka maa ei ole päällisin puolin kuurassa, ja kentälle pääsee pelaamaan, voi ruohon alla olla silti jäätä.”

Teksti referoitu golf.fi -nettisivuilta – https://golf.fi/muutuutiset/kuuraisena-syyspaivana-aiheutetut-jaljet-voivat-nakya-kentalla-viela-juhannuksenakin/