Slider2

Suomen Golfliiton sääntö- ja tasoitustoimikunta on tehnyt päätöksen poistaa käytöstä kaikkia Suomen golfkenttiä koskeneet paikallissäännöt. Neljä automaattisesti voimassa ollutta paikallissääntöä ovat: irtokivet hiek­kaesteissä, mittamerkit kentällä, sähköjohtoihin osuneet lyönnit sekä kiinteät haitat viheriön läheisyydessä.Kyseiset paikallissäännöt eivät ole enää automaattisesti voimassa Suomessa 30.4.2016 alkaen, ellei kenttä sisällytä niitä omiin paikallissääntöihin.

Poistamisen syynä olivat sääntöjen tarpeettomuus sekä se, että kaikille ”yleisistä” paikallissäännöistä on tiedotettu heikosti. Pelaajien on ollut vaikea tietää kyseisistä säännöistä, koska niitä ei useinkaan ole kirjattu paikallissääntöihin eikä niistä ole muuallakaan mainintaa. Erityisesti lajin pariin tulevien uusien harrastajien on ollut vaikea omaksua kyseisiä paikallissääntöjä.

Mennessäsi pelaamaan, erityisesti kilpailuhin, kannattaa aina tutustua pelattavan kentän paikallissääntöihin. GPi:ssä paikallisääntöjen merkittävimimpiä muutoksia ovat mm:

sähköjohtoihin osunutta lyöntiä ei uusita eli peliä jatketaan sieltä, minne pallo päätyy

etäisyyttä osoittavat mittapaalut eivät ole enää kiinteitä haittoja. Väylillä olevat etäisyysmerkit taas ovat kiinteitä haittoja (kuva alla)

imastusreiästä vapautuminen on lisätty paikallissääntöhin

maahan painuneen pallon saa nostaa koko pelialueella

etäisyyttä mittaavien laitteiden määritykseen on tullut muutoksia

Lisäksi paikallissääntöihin on tullut useita tarkennuksia. Nyt kannattaa tutustua uusiin paikallissääntöihin ja kilpailumääräyksiin. Niistä löytyvät tarkemmat tiedot, miten toimia esimerkiksi yllä luetelluissa tilanteissa. Paikallissäännöt ja kilpailumääräykset löytyvät TÄSTÄ

Mukavaa pelikautta!