WP 20140623 17 58 02 Pro

 

Golf Pirkkalan junioritoiminnalle on myönnetty merkittävä tuki valtiolta!

Gpi:lle 4000 euroa tukea opetus –ja kulttuuriministeriöstä junioritoiminnan kehittämiseen. Juniori –ja kilpagolf toimikunnan puheenjohtaja Marko Perälä, mihin tukea haettiin?

“Tukea haettiin uusien golf-ohjaajien kouluttamiseen sekä kouluyhteistyön kehittämiseen. Voimakkaasti kasvanut junioritoiminta tarvitsee uusia golf-ohjaajia toimintaan. Ohjaajia koulutetaan golf-liiton koulutuksilla, sekä seuran sisäisellä valmennuksella. Kouluyhteistyössä tavoitteenamme on tuoda golf osaksi Pirkkalan koululiikuntaa. Tähän tavoitteeseen pyrimme kouluttamalla liikunnanopettajista golf-ohjaajia, jolloin liikuntatunnilla oppilaat voisivat tulla harjoittelemaan golfia oman opettajansa opastuksella.”

GPi palkittiin vuonna 2014 vuoden junioritoimijana. Millä tavalla tänä vuonna kehitetään tomintaa?

“Palkinto oli hieno huomionosoitus, mutta tuleen ei jäädä makaamaan vaan kaudella 2015 painetaan lisää kaasua. Nuorimpien junioreiden toimintaa kehitetään golfliiton juniorigolfohjelman (JGO) mukaiseen harjoittelukulttuuriin. JGO:n voi kiteyttää neljään asiaan: hauskuus, monipuolisuus, tehokkuus ja ympärivuotisuus. Lisäksi tavoitteenamme on saada golfliiton junioritoiminnan laatumerkki ensimmäisten joukossa Suomessa.”

Minkälaisia uusia ryhmiä tälle kaudelle on tarkoitus perustaa?

“Edelliselle kaudelle lanseerattu ja hurjan suosion saavuttanut startti-ryhmä saa jatkoa. Tämän lisäksi pyrimme saamaan kasaan n.13-20 vuotiaiden “teini-ryhmän”. Perustettavan ryhmän tavoitteena on tarjota nykyisen kilpagolf polun rinnalle ei-kilpailullisesta puolesta kiinnostuneiden nuorten ryhmä taitotasosta riippumatta.”

Miten toimintaan pääsee mukaan?

“Junioritoimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki golfista tai sen kokeilusta kiinnostuneet.

Toiminnasta ja toimintaan liittymisestä saa lisätietoa parhaiten seuran kotisivuilta, Juniori- ja Kilpa-golf toimikunnan sivuilta tai toimikunnan aktiiveilta. Myös caddiemasterit osaavat auttaa useimmissa lisäkysymyksissä.”

GPi on panostanut yhteistyöhön koulujen ja opettajien kanssa

“Aktiivinen ja elinvoimainen junioritoiminta tarvitsee pitkässä juoksussa kymmeniä uusia jäseniä vuosittain korvaamaan aikuisten kirjoihin siirtyviä jäseniä. Uusien junnujen rekrytoinnissa alakouluikäiset ovat kiinnostavin kohderyhmä ja heidät tavoittaa parhaiten koulun kautta. Vastaavaa liikunnanopettajien aktivointia golfin suuntaan koululiikunnassa on onnistuneesti sovellettu muualla Suomessa. Onnistuttuamme liikunnanopettajilla on riittävät taidot ja valmiudet tuoda oppilaita tutustumaan golfiin osana liikuntatuntia ilman että se sitoo seuramme golfohjaajia mukaan arkisin keskellä päivää. Tätä kautta uskomme että uusia nuoria kiinnostuu golfista ilman että heillä on yhteyksiä lajiin esim. vanhempien kautta.”