Mapan Holari

Kapteenimme Markku ”MaPa” Parviainen palkitsi tänään kaveripiirin, ja ehkä muidenkin, pitkän odotuksen tekemällä vihdoin holarin Pirkkalassa. MaPa on pelannut golfia kohta 30 vuotta, mutta ensimmäisen neljännesvuosisadan hän vältteli holarin tekemistä. Lieneekö holarivakuutus vai vuosikymmenen ahkera harjoittelu rohkaissut MaPaa, sillä viime vuosien aikana tämä oli jo kolmas holari. Aikaisemmat ovat tapahtuneet Lakesiden Järvenrannassa väylällä 12 sekä Linna Golfin väylällä 13.

Päivän suoritus tapahtui Pirkkalan väylällä numero kahdeksan. Kartoittaessaan vaihtoehtoja, MaPa sai matkaa reiälle 106 metriä, selän takana puhalsi myötätuuli sekä muutenkin olosuhteet tuntuivat otollisilta. Päädyttyään em. tekijöiden perusteella lyönti -ja mailavalintaan, hän päätti kuitenkin vaihtaa suunnitelmaa. Uuden suunnitelman mukaisesti pallo lentäisi rauhallisella swingillä ilmassa lammen yli, putoaisi ennen reikää alas ja pyörisi kuppiin. Kuten vanha kansa tietää, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Niinpä toteutukseen ei enää tarvittu mitään loistavaa, vaan ihan normaali perussuoritus. Pallo teki työtä käskettyä ja iskeytyi lopulta kupin pohjaan.

Mailana kapteenilla oli hänelle poikkeuksellisen puhdas ja kiiltävä pitching wedge. Kuten kuvasta näkyy, pallona hänellä oli tapansa mukaisesti valkoinen, pyöreähkö ja ainoastaan jonkun verran kulunut yksilö.

Lämpimät onnittelut MaPalle hienosta suorituksesta! Toivomme kaikki, ehkä vakuutusyhtiötä lukuunottamatta, että kapteeni ottaisi jokavuotiseksi tavaksi järjestäää vastaavalla suorituksella shamppanjatarjoilut klubille.