Hammer 719068 960 720

Koronavirus Covid-19 pandemia pyyhkii läpi koko maailman eikä golf-toimiala ole oma erillinen saareke vaan vaikutukset ulottuvat myös golfiin. Golf on luonteeltaan laji, jossa tartuntavaara on pelaajien asianmukaisesti näyttäytyessä pieni, mutta tartuntariski on edelleen olemassa ja sen vuoksi tilanteeseen on reagoitu. Golfliitto on reagoinut nopeasti ja omalta osaltaan tehnyt koko toimialaa koskevat suositukset siitä miten golfyhteisöjen toiminta tulisi organisoida poikkeusoloissa yhdenmukaisesti. Golf Pirkkala on golfliiton ja FGMA:n ohjeistuksen pohjalta päivittänyt myös oman ohjeistuksensa. Tilanne kuitenkin elää lähes päivittäin, joten ajankohtainen tilanne kannattaa aina tarkistaa yhteisön viestintäkanavista ennen harrastepaikalle lähtöä.

Golf Pirkkalan kentän avaaminen ei vielä ole ajankohtaista vaikka pelikauden avaamiseen tähtäävät kentän valmistelut on jo hyvää vauhtia käynnissä. Talven aikana uuden 7-väylän varavesialtaan rakentamisen sivutuotteena maa-aineksilla on muokattu hieman muidenkin väylien pelattavuutta sekä kentän visuaalista ulkoasua. Kentän muutoksista julkaistaan erillinen juttu kun työt saadaan pidemmälle.

Pelaajille Golf Pirkkalan epidemiatilanteesta johtuvat rajoitukset näkyvät selvimmin mm. pienempinä peliryhminä, pelikäyttäytymisen rajoituksina sekä klubin palveluiden rajoitteina. Kaikkien rajoituksien tavoitteena on minimoida tarttumisriskiä kasvattamalla pelaajien sosiaalista etäisyyttä niin kanssapelaajiin kuin palveluntuottajiimme. On erittäin tärkeätä että rajoituksia noudatetaan, ettei Golf Pirkkala tai golf lajina yleisesti joudu tarkastelun kohteeksi vaan toiminta voisi jatkua poikkeusoloista huolimatta.

Koska kaikenlaista kokoontumista on ehdottomasti vältettävä, seuratoimintaa on hankalaa järjestää, sillä perinteiset kilpailutapahtumat kokoontumisineen, ilmoittautumisineen, pakintojenjakoineen jne ovat oletusarvoisesti pois laskuista. Seuran järjestämä harjoitustoiminta ja muut tapahtumat kaikkien jäsenryhmien osalta on keskeytetty toistaiseksi, jotta estämme tartuntaketjut toimintamme kautta. Tämä valitettava fakta tarkoittaa että perinteisiä tapahtumia, kuten vappuscrambleä, avajaiskilpailua, seniorien viikkokilpailuja, GPi-Touria tai juniorien harjoitteluryhmiä jne ei voida näillä näkymin järjestää totutussa aikataulussa.

Seuratoiminta jäsenistölle suunnatun toiminnan osalta on siis tauolla. Linjaus on voimassa toistaiseksi toukokuun loppuun saakka, mutta tarkkailemme tilanteen kehittymistä aktiivisesti. Seuran kevätkokousta ei vallitsevasta tilanteesta johtuen voida pitää normaalissa aikataulussa vaan uudesta kokousajankohdasta tiedotetaan erikseen. Siirtyneestä kokousajankohdasta huolimatta vuoden 2019 vuosikertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto tullaan toimittamaan sääntöjen mukaisessa aikataulussa jäsenistön nähtäväksi.

Mikäli valtionhallinto ei aseta uusia rajoitteita ihmisten liikkumiselle, kenttä tullaan pelaamisen sekä palvelujen rajoitukset huomioiden avaamaan huhtikuun lopun aikoihin.

Jäsenmaksu kannattaa maksaa ajoissa, jotta pelaamisen edellytykset on kunnossa kun kenttä avataan. Asiallisesti hoidetut vastikkeet, jäsenmaksut sekä Bufferin, golf-opettajien ja muiden yhteistyökumppaniemme palvelujen aktiivinen käyttö varmistaa yhteisön elinvoimaisuuden näiden haasteellisten aikojen yli.

Hyvää kevään jatkoa ja pelikauden 2020 odotusta!

Golf Pirkkala ry hallitus