17 Griini

Keväisiä terveisiä kentänhoidosta. Tässä vähän tarinaa kentän kunnosta ja kunnostusprojektien aikatauluista. Pyrin jatkossa infoamaan enemmän kentän kunnosta ja kentänhoidon töistä. Tätä ennen on ollut vaikea kirjoittaa faktapohjalta, koska tilanne on vaihdellut voimakkaasti ihan viime päiviin asti. Harsojen peitossa olevilla viheriöillä tapahtui kummia. Toivotaan, että tapahtumaketju saa jatkoa, mutta tällä kertaa positiiviseen suuntaan!

Talvi ei tällä kertaa kohdellut kenttämme viheriöitä ihan helläkätisesti. Samoin viimeisen puolentoista viikon säät ovat aiheuttaneet niille takapakkia. Niinpä kentän avaaminen on siirtynyt myöhäisemmäksi kuin esimerkiksi viime vuonna.

Osa viheriöistämme on ajankohtaan nähden priimakunnossa, osassa on vähäisiä vaurioita ja muutama viheriö on saanut hieman enemmän siipensä. Osaan viheriöistä on iskenyt lumihometauti sekä osassa on lisäksi vähäisiä jääpoltevaurioita. Lumihomeen vioittamissa alueissa on kyllä elon merkkejä, mutta viime aikojen kylmät yöt, ja osin päivätkin, eivät ole ainakaan auttaneet ruohon kasvua. Pidämme viheriöt harsotettuina, että saisimme pidettyä ne hengissä. Tehdyt kylvöt eivät vielä auta, sillä tässä lämpötilassa ei itämistä tahdo tapahtua. Viheriöt on kuitenkin leikattu kolmeen kertaan, joten kasvuakin harsojen alla on tapahtunut. Väylienkin leikkaaminen on jo aloitettu.

Kastelujärjestelmän kanssa on myös ollut pientä säätöä. Routa oli painanut monta sadettimen korkeutta säätelevää lisäkappaletta poikki. Rikkoutuneet kohdat selvisivät vasta, kun järjestelmä otettiin käyttöön aiheuttaen niile kohdille pieniä vesivaurioita.

Olemme saaneet hiekkaesteiden muutostöiden viimeisen vaiheen liikkeelle. Tämä homma eteneekin suurinpiirtein aikataulussa. Jouduimme rukkaamaan hieman aikatauluja huonojen kelien takia, mutta niiden aikana saimme siistittyä kenttäalueen portin ympäristöä.

Aloitamme hiekkaesteiden kanttaustyöt viikolla 17, mutta kunnolla lentoon homma lähtee seuraavalla viikolla, kun saamme tiimiimme yhden tekijän lisää. Siirtonurmen juurtumista bunkkereiden ympärillä on jo jonkun verran tapahtumut, mutta kylmät kelit hidastavat sitäkin. Bunkkereiden ympärillä olevat siirtonurmialueet tulevat pelattavaksi vasta, kun siirtonurmi on juurtunut ja esteiden reunat kestävät kulkemisen.

Viime viikkoina olemme tehneet myös kiinteistöjen huoltoa. Saunat on maalattu, mailojen pesukoppiin on laitettu sisäpaneelit ja vesipiste on muutettu kopin ulkopuolelle. Tulevana viikonloppuna yritämme saada naisten saunan viimeisteltyä käyttökuntoon.

Vaikka meillä kaikilla on kova polte saada kenttä auki, niin koitetaan mallttaa vielä hetki. Viikonloppuna ja ensi viikon alussa näyttäisi tulevan pienimuotoinen takatalvi vielä kaiken päälle. Toivottavasti sen jälkeen joku kääntäisi termostaattia vähän isommalle, että saisimme kentän pelikuntoon. Sen puolesta olemme kentänhoidon tiimillä kaikkemme tehneet ja tulemme tekemään joka päivä jatkossakin.

Jakke, kenttämestari

10 väylä 12 bunu 1 griini