Valokuva 28

GoGolfin nettisivuilta löytyy hyvä artikkeli, joka käsittelee jäsenyyteen kuuluvia vakuutuksia. Artikkelissa myös kerrotaan golfin olevan varsin turvallinen laji vähäisten tapaturmien ansiosta. Kannattaa käydä lukemassa!

”Suomessa on noin 140 000 rekisteröityä golfin harrastajaa, jotka pelaavat vuosittain noin kolme miljoonaa golfkierrosta.  Tapaturmia sattuu kuitenkin vuosittain erittäin vähän; johtaja Markus Serni OP-vakuutuksesta kertoo, että heidän tietoonsa tulee vuosittain noin 130 golfiin liittyvää tapaturmaa.

Suomen Golfliitto on hankkinut tapaturma- ja vastuuvakuutuksen jokaiselle golfseuraan kuuluvalle lajin harrastajalle. Vakuutus on voimassa kalenterivuoden ja se kattaa myös ulkomaan lomamatkoilla sattuneet vahingot.

Vamman sattuessa kannattaa soittaa OP:n Terveysmestari-palveluun. Puhelimeen vastaa terveydenhoitaja, joka osaa neuvoa asiakasta hoitopolulla eteenpäin. Mahdollista edetä myös perinteistä reittiä eli mennä lääkäriin ja tehdä vahinkoilmoitus internetissä tai puhelimitse.

OP:n tapaturmavakuutuksen nimi on Sporttiturva. Tapaturmien osalta se korvaa hoitokuluja 15 000 euroon saakka per tapaturma, mikä kattaa hyvin esimerkiksi yksityisellä puolella tapahtuvan leikkauksen jälkihoitoineen. Omavastuuta tapaturmissa ei ole. Sporttiturvan vakuutusehdot muuttuivat jokin aika sitten. Aiemmin vakuutus korvasi ainoastaan ulkoisesta tekijästä johtuvat vammat, mutta nykyään golfseuran jäsenmaksuun kuuluva vakuutus korvaa hoitokulut myös sellaisissa tilanteissa, joissa loukaantuminen johtuu esimerkiksi omasta voimanponnistuksesta.

Tapaturmavakuutuksen lisäksi Golfliiton jäsenvakuutus sisältää myös vastuuvakuutuksen. Se korvaa epäonnistuneen lyönnin aiheuttamat vahingot, jotka kohdistuvat esineisiin ja ihmisiin. Sernin mukaan tällaisia vahinkoja sattuu vuosittain hieman alle 80. Suurin osa vahingoista kohdistuu autoihin, joko pysäköityihin tai ohiajaviin. Omavastuu on 100 euroa.”

Käy lukemassa koko juttu täältä.


Teksti referoitu GoGolfin sivulta: https://www.gogolf.fi/ei-satu-eik%C3%A4-tapahdu-%E2%80%93%20golfkent%C3%A4ll%C3%A4-sattuu-vakuutustilastojen-mukaan-eritt%C3%A4in-v%C3%A4h%C3%A4n-tapaturmia. Julkaistu 5.3.2019.

Artikkelikuva: Pertti Keränen