IMG 8127

Ilmavoimilla on eilen 1.10. alkanut jokavuotinen pääsotaharjoitus. Ruska 19 -harjoitus järjestetään joka puolella Suomea, myös meidän golfkentän viereisellä Tampere-Pirkkalan lentoasemalla. Harjoitukseen osallistuu yli 50 lentokonetta ja noin 4500 sotilasta. Myös Ruotsin ilmavoimat ovat mukana harjoituksessa.

Ilmavoimien päätukikohdat, joista lentotoimintaa toteutetaan harjoituksen aikana ovat Tampereella, Kuopiossa, Rovaniemellä ja Jyväskylässä. Harjoitus tulee näkymään ja kuulumaan, sillä siihen sisältyy sekä yliääni- että matalalentoja. Yliäänilennot voivat kuulua maassa yliäänipamauksina. Koneet käyttävät myös niiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja ja silppuja. Soihdut näkyvät taivaalla kirkkaina valoilmiöinä ja silput taas saattavat aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja. Lentotoiminnasta aiheutuvaa melua pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomenetelmiä, jotka vähentävät melua.

Harjoituksen lentotoiminta jatkuu 1.10. klo 12 alkaen aina tiistaihin 8.10. noin klo 18 saakka. Lentotoiminnan vilkkain vaihe on 4.-8. lokakuuta, jolloin lennot ajoittuvat päivittäin klo 8-22 välille.

HUOM! Harjoituksen yhteydessä tie 3003 eli Varuskunnantie suljetaan yleiseltä liikenteeltä 5.-8. lokakuuta Varikontien risteyksen sekä Varuskunnan ampumaratojen risteyksen välillä.  Tie suljetaan lauantaina 5. lokakuuta klo 12 ja avataan jälleen tiistaina 8. lokakuuta klo 20 mennessä. 

Lue lisää Ruska 19 -harjoituksesta tästä linkistä.
Liikennejärjestelyistä lisätietoja tästä linkistä.