IMG 5205

Kauden pyöriessä kiivaimmillaan, on kaikkien hyvä muistaa tärkein asia, nimittäin turvallisuus. Jokaisen pitää huolehtia myös rangella lyödessä pallonkeräyskoneen käyttäjän turvallisuudesta. Kone ei ole panssaroitu ja vauhdilla tuleva golfpallo saa aikaan paljon vahinkoa.

Pallonkeräyskonetta toista vuotta ajava Timo Mustajärvi kertoo osumia koneeseen tulevan lähes päivittäin. ”Joskus itsekin golfia pelaavana ihmetyttää pelaajien tarkkuus. Range on yli 100 metriä leveä ja kone vain pari metriä. Itselle kyllä osuminen noin pieneen maaliin on vaikeaa”, Timo vitsailee. Kyseessä on kuitenkin kaikkea muuta kuin vitsailun aihe. ”Muutama viikko sitten pallo hajotti takalasin. Onneksi ei tullut sisälle asti. Toissakaudella oli iso vahinko lähellä, kun koneessa istuvan kuljettajan syliin tuli etulasi ja pallo”, vakavoitui Timo.

Palloja kerätään suuren kulutuksen vuoksi päivittäin. Keräyksen ollessa käynnissä, rangella lyövien pitää huolehtia, että lyö tarpeeksi kauas kerääjästä. Keräystä tehdään pääsääntöisesti rangen pituussunassa, joten tilaa pitäisi kaikkien lyönnille olla. Ja kun kone on oman lyönnin kantaman päässä, on hyvä odottaa hetki, jotta se ehtii siirtyä lyönnin ulottumattomiin.

Turvallisuuden suhteen pelaaja on vastuussa lyönneistään sekä rangella että kentällä. Muistetaan odottaa niin kauan, ettei lyönti voi osua työkoneisiin tai koneen kuljettaja antaa lyöntiluvan.