IMG 1404

vasemmalta Mika Viitaharju  ja Marko Perälä.  Kuvan ottanut Pertti Keränen

Golf Pirkkala ry:n syyskokous valitsi seuran uudeksi puheenjohtajaksi Marko Perälän. Neljä vuotta seuraa luotsanneen Mika Viitaharjun työkiireet oman yrityksen johtamisessa ei enää jättänyt aikaa aktiiviseen seuratoimintaan. Mikan aikana seuran jäsenmäärä on lähes tuplaantunut, seuran aktiivinen toiminta on saanut valtakunnallista tunnustusta sekä koko golfyhteisön yhteistoiminta on mennyt aimo harppauksin eteenpäin.

Marko toimi aiemmin seuran varapuheenjohtajana ja hänen käsissään seuramme junioritoiminta on lähenyt huimaan kasvuun. 2014 GPi valittiin vuoden junioritoimijaksi Suomessa ja 2015 GPi sai toisensa seurana Suomessa junioritoiminnan laatuseuratunnustuksen.

Ohessa muutama tiukka kysymys Mikalle ja Markolle.

Kuinka kauan olet pelannut golfia ja mikä on nykyinen tasoituksesi?

Mika: Viitisentoista vuotta olen pelannut. Tasoitukseni oli alimmillaan 10,8, mutta viime vuosien työkiireiden ja vähäisen pelaamisen johdosta se on noussut nykyiseen 14,1:een.

Marko: Olen pelannut kahdeksan vuotta ja tasoitukseni on tällä hetkellä kahdeksan. Toivottavasti tasoitus jatkaa laskemistaan myös puheenjohtajuuden aikana.

Mikä on mieleenpainuvin tapahtuma golfin pelaamisessa?

Mika: Muutaman vuoden takainen MarkOnline Openin voitto. Pelasin tuloksen 81 ja olin muutama reikä ennen loppua vain pari lyöntiä yli parin. Siinä olisi ollut eväitä todella kovaan kierrokseen. Taisinpa silloin napata myös poikani Väinön päänahan.

Marko: Tuurasin kesällä Mikaa golfseurojen puheenjohtajien kisassa eli President’s Cupissa ja onnistuin voittamaaan sen.

Oletko tehnyt holaria? Jos et, missä haluaisit sen tehdä?

Mika: En ole vielä tehnyt. Pirkkalan 2. väylä olisi makea paikka tehdä se ensimmäinen.

Marko: Täytyy tässä kompata Mikaa. Eli ei ole vielä plakkarissa ja Pirkkalan 2. olisi hieno paikka tehdä se.

Mistä on jäänyt parhaat muistot seuratoiminnassa?

Mika: Parhaina muistoina on ollut seuran, kenttäyhtiön, ravintolan sekä pro shopin vuonna 2012 tekemä yhteinen strategia yhteisön kehittämiseen. Se oli lähtölaukaus tiivistyneeseen yhdessä tekemiseen sekä eteenpäin menoon. Toinen iso juttu oli 2013 pidetyt Nuorten reikäpeli SM-kisat. Niissä seurahenki tuli konkreettisesti esiin hienoina järjestelyinä sekä jäsenten aktiivisuutena vapaaehtoistehtäviin.

Marko: Vuoden 2014 junioritoimijan tunnustus oli tietysti upea hetki. Upeat muistot on myös jäänyt junioritoiminnan kauden avausinfosta, kun näki paikalla valtavasti junioreita.

Mikä on suosikkiväyläsi Pirkkalassa?

Mika: Kakkonen menee niukasti ohi nelosen. Ne kaksi ovat suosikkejani.

Marko: Ehdottomasti 17. Haastava, mutta hieno!

Mitä haluaisit vielä kokea golfissa?

Mika: Poikani Väinö panostaa kovasti päästäkseen golfissa huipulle. Olisi hieno päästä joskus katsomaan hänen peliään jossakin isossa kisassa.

Marko: Oman pelaamisen osalta haluan päästä seuran mestaruuskisoissa kymmenen parhaan joukkoon.

Paljonko toivot ehtivän pelaavasi ensi kaudella?

Mika: Toivottavasti nyt ehtisin pelata tuplasti enemmän kuin viime vuosina, jolloin kierrokset ovat jääneet pariinkymmeneen.

Marko: Viime kaudella tuli noin 80 kierrosta. Toivottavasti pystyn ensi kaudella samaan.

Mitä tulevaan golfkauteen liittyvää toivoisit joulupukilta saavasi?

Mika: Kun perheestämme ei ole vielä kukaan holaria tehnyt, niin olisi hienoa saada kyvyt tehdä perheen ensimmäinen holari.

Marko: Tässä vaiheessahan pitää haaveilla isoista lahjoista, joten kyllä 2016 Ryder Cupin liput olisi joulupukilta mahtavin mahdollinen paketti.