Voittajat 2

Alkukausi on jälleen osoittanut GPi:n toiminnan kasvun ja kehityksen. Laadukasta ja aktiivista toimintaa on ollut aloittelevista lapsista senioreihin. Kilpagolfissakin menestystä on tullut junioreista senioreihin. Juniori -ja kilpagolftoiminta on tuottanut alkukauden aikana seuraan neljä uutta kilpailuvoittajaa. Henri Lipsanen voitti toukokuussa ensimmäisen ammattilaiskisansa, PGA Pro Challange by Lakewood, Linna Golfissa tuloksella 71 (-1). Max Laine voitti Tsemppitourin pojat12 sarjan Meri-Teijossa tuloksella 81 (+9). Vertti Perälä vei voiton seuraavassa Tsemppitourin pojat12 kisassa Aurinko Golfissa tuloksella 79 (+7). Samassa kilpailussa Lisa-Maria Vaitovaara voitti tytöt15 sarjan tuloksella 80 (+8).

Henri on pelannut kilpaa ja harjoitellut ympärvuotisesti 16 vuotta. Max, Vertti ja Lisa-Maria ovat toista kautta talenttiryhmässä ja harjoitelleet ympärivuotisesti Anssi Kankkosen (joka on myös Henrin valmentaja) valmennuksessa. Tasoitukset olivat 35-40 syksyllä 2013. Nyt Maxin tasoitus on 10,4, Vertin 13,2 ja Lisa-Marian 13,3.

Alkuviikosta saimme voittajat saman pöydän ääreen keskustelemaan kokemuksistaan. Vaikka Henri on pelannut kilpaa noin 20 maassa ja kokemusksessa on isoja eroja, voittotaistelussa mielessä tuntuu liikkuvan samanlaisia asioita. Tässä kokemuksia voittotaistelusta, harjoittelusta ja tulevaisuuden tavoitteista.

Tiesitkö jossain vaiheessa kisaa, että olet mukana voittotaistelussa?

kuva 4Henri: Käytössä oli livescoring, joten sieltä näki, että olin mukana kärjen vauhdissa. En kuitenkaan aktiivisesti seurannut sijoituksen kehittymistä. Kierroksen päätyttyä tiesin jakavani johtopaikkaa. Uusinnassa itseluottamus oli koko ajan korkealla ja olin koko ajan niskanpäällä. Voitto irtosi helpolla birdiellä ja se tuntui hienolta.

 

 

 

MTsemppi Meri-Teijoax: Tiesin kierroksen loppuvaiheessa olevani lähellä voittoa, vaikka en mistään kuullut tilanteesta. Loppuvaiheessa rupesi jännittämään, mutta pystyin silti pelaamaan lopun hyvin. Oli hieno tunne, kun sain tiedon voitostani.

 

 

 

 

 

 

WP_20150603_15_06_50_Pro

Vertti: Etuysin jälkeen uskoin olevani kärkitaistelussa mukana. Vaikka jännitystä rupesi tuntumaan, pystyin silti pelaamaan takaysin ihan hyvin.

 

 

 

 

LisWP_20150603_15_06_50_Proa-Maria: Etuysi meni hyvin yhtä väylää lukuunottamatta, missä tein 9:n. Takaysillä onnistuin kiristämään tahtia jännityksestä huolimatta. Pystyin pelaamaan, kuten Anssi on opettanut, keskittyen yhteen lyöntiin kerrallaan. Lopputuloksena oli oma ennätystulos ja 4 birdietä.

 

 

 

Mikä golfissa tuntuu parhaalta?

Max: Kaikki golfissa tuntuu kivalta. Tykkään sekä pelaamisesta että harjoittelusta.

Vertti: Harjoittelu ja pelaaminen tuntuu kivalta.

Lisa-Maria: Golfissa saa haastaa itsensä. Vaikka joskus tuntuu vaikealta, onnistumisen tunne tuntuu tosi hyvältä.

Henri: Yksi parhaista asioista on täydellisen osuman tunne. Siihen jää koukkuun.

Henri esitti muille kysymyksen, miten muut valmitautuvat kilpailuihin?

Max: Käydään ennen kisaa harjoituskierroksella. Yritän tutustua kenttään ja miettiä, miten eri paikoista kannattaa pelata.

Vertti: Harjoituskierroksella koitan painaa mieleen, millä mailalla kannattaa lyödä joku tietty lyönti.

Lisa-Maria: Harjoituskierroksella en yritä pelata tulosta. Greeneillä puttailen eri suunnista nähdäkseni, miten pallo käyttäytyy. Samoin chippailen greenin ympäristöstä.

Max kysyi Henriltä, mitkä ovat tavoitteesi?

Henri: Tavoitteenani on päästä pelaamaan Europan Tourille. Se on ollut tähtäimenäni pitemmän aikaa. Muutaman vuoden päästä olen niin sanotusti golfarin parhaassa iässä ja silloin toivottavasti pääsen mittaamaan tasoni korkeimmalla tasolla Euroopassa.

Vertti kysyi Henriltä, montako tuntia viikossa harjoittelet?

Kilpailukaudella harjoittelua ohjaa kilpailut. Sopivassa välissä vedetään muutaman päivän tiukempi harjoitusjakso. Talvisin harjoittelen paljon Floridassa. Silloin harjoittelen 2-3 tuntia päivässä, pelaan kierroksen ja teen fysiikkaharjoittelua n. 2,5 tuntia päivässä.

Lisa-Maria kysyi Henriltä, Jännittääkö sinua kisassa?

Kyllä jännittää. Olisi huolestuttavaa, jos kilpaiuissa ei jännittäisi. Se on kuitenkin merkki, että kilpaileminen on tärkeää. Jokaisen pitää oppi käsittelemään jännitystä niin, että se ei heikennä suoritustasoa. On hyvä muistaa, että kaikkia muitakin kilpailjoita jännittää, joten tilanne on siltä osin sama kaikille.

Millaisia tavoitteita sinulla on golfissa?

Max: Tänä vuonna tavoitteena on Tsemppitourin voitto ja Tsemppitourin finaalin pääsy. Tasoitus olisi hieno saada alle seitsemän.

Vertti: Minullakin on tavoitteena Tsemppitourin voitto ja Tsemppitourin finaali.

Lisa-Maria: Tavoitteena voittaa uudestaan ja päästä Tsemppitourin finaaliin. Tasoitus pitää saada alemmaksi, kuin isällä.

Mitkä ovat vahvuutesi golfissa?

Max: Draivaaminen ja puttaaminen sujuu minulta hyvin.

Vertti: Kaikki lyönnit 50-100 metristä ovat vahvuuteni. Niitä pystyn lyömään hyvin.

Lisa-Maria: Suosikkilyöntini on n. 100 metrin lyönti. Se toimii varmasti.

Missä aion erityisesti kehittyä seuraavan vuoden aikana?

Max: Aion saada rautamailoilla osumat paremmiksi.

Vertti: Lähipelissä on eniten kehitettävää.

Lisa-Maria: Samoin minulla, lähipeli on saatava seuraavan vuoden aikana paremmaksi.

Mitä muuta urheilua harrastat?

Max: Pelaan talvisin jääkiekkoa ja kesällä jalkapalloa. Kesäisin golfharjoitukset menevät ykköseksi näistä harrastuksista. Päälajini ovat golf ja jääkiekko.

Vertti: Talvella jääkiekko ja kesällä jalkapalloa. Samoin kuin Maxilla, päälajit ovat golf ja jääkiekko.

Lisa-Maria: En harrasta tällä hetkellä ohjatusti muita urheilulajeja.