Jää3

Tiedote pe 27.10. KENTTÄ ON SULJETTU TÄMÄN KAUDEN OSALTA.

Kelit alkavat kylmenemään ja ensimmäinen pakkasyö koettiin torstaina 19.10. Jäisellä kentällä pelaaminen voi olla kentän kannalta hyvin tuhoisaa, joten liian varovainen ei voi olla. Päiväkohtaisen tiedon saamme joka aamu kenttähenkilökunnalta. Tiedotamme aukiolosta aina kotisivuilla ja nexgolfissa.

”Syksy on orastavaa hallan ja yöpakkasten aikaa aina eteläistä Suomea myöden. Se merkitsee sitä, että kentänhoito joutuu tekemään nopeitakin päätöksiä kenttien sulkemisesta aamun tai edellisen illan tunteina. Pelaajien toivotaan asennoituvan viilenevien säiden myötä peliaikojen mahdollisiin siirtymiseen ja perumisiin.

Kun lämpömittarin lukema laskee, ja ruohon pinta jäätyy, sille ei kenttämestari mahda mitään. Tämä pitäisi golfareiden ottaa huomioon pelipäivän aamuna, jotta ei tule pettymystä paikan päällä. Kyseessä on kuitenkin aina asiantuntijan arvio, ja sitä olisi opittava kunnioittamaan.

Jäisellä nurmella käveleminen on hyvin vahingollista ja ruoho kärsii aina. Kaikki jäljet eivät näy juhannukseen asti, mutta jokainen jälki rikkoo ruohon solukkoa. Tämä antaa kasvitaudeille otolliset olosuhteet. Ensimmäiset hallat ja yöpakkaset ovat ruohon kannalta kaikkein haitallisimpia. Tällöin jos koskaan kenttää pitää varjella ylimääräisiltä painumilta. Vaikka maa ei ole päällisin puolin kuurassa, ja kentälle pääsee pelaamaan, voi ruohon alla olla silti jäätä.”

Teksti referoitu golf.fi -nettisivulta.
Lähde: https://golf.fi/muutuutiset/kuuraisena-syyspaivana-aiheutetut-jaljet-voivat-nakya-kentalla-viela-juhannuksenakin/